CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaAmbasador SAD Hil: Srbija da razmisli gde leži njena budućnost

Ambasador SAD Hil: Srbija da razmisli gde leži njena budućnost

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas da Srbija treba da razmisli o tome gde leži njena budućnost i da li je “ova neutralna pozicija” zvaničnog Beograda održiva i da, kako je ukazao, “tako donese svoju odluku”.

Hil je rekao novinarima u Beogradu da ono što se dogodilo u Ukrajini – “jesu brutalni napad na tu zemlju i nastavak ubijanja civila, nešto što je potpuno neprihvatljivo u ovom veku”.

Dodao je da takav razvoj događaja nije viđen još od kraja Drugog svetskog rata.

“Svi smo svesni toga da se od februara svet promenio i da svi mi moramo da ponovo razmislimo o tome gde se nalazimo, kakav je naš položaj i gde želimo da budemo u budućnosti”, rekao je on.

Upitan šta bi, u ovom trenutku, što se tiče prioriteta (za Srbiju) trebalo da bude, – uvođenja sankcija Rusiji ili normaliizacija odnosa sa Kosovom, Hil je odgovorio da su to pitanja za srpske vlasti.

“Mislim da je to pitanje koje treba da postavite predstavnicima svoje vlade, ja ovde predstavljam američku vladu i nisam tu da dajem savete tako da odgovore na ta pitanja treba da nađete sa srpskim vlastima”, rekao je Hil.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno