CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić odgovorio Svečlji: Bilo je mnogo gospodara ali se nisu zadržali

Vučić odgovorio Svečlji: Bilo je mnogo gospodara ali se nisu zadržali

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoć upozorio predstavnike međunarodne zajednice i pregovarača i rekao im da razmisle sa čim dolaze u Beograd, a povodom izjave kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da “oni gospodare nad celim Kosovom”. 

Vučić je na konferenciji za novinare sa mađarskom predsednicom Karolin Novak rekao da će sutra, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, više govoriti o situaciji na Kosovu. 

“Mislio sam da se stvari u međunarodnom pravnom poretku zasnivanju na poštovanju javno pravnih normi, Povelje UN, Rezolucije UN, dokumenata potpisanih i u Briselu, a sada sam shvatio, i dobro je da to čuju Srbi, svi građani srpske nacionalnosti, ali i ceo svet, da se to zasniva na nečijoj želji da gospodari nad nekim i nad nečim. To je inače izajava ministra unutrašnjih poslova u Prištini, koji je rekao da oni gospodare i da će da gospodare nad celim Kosovom. Mislio sam da će da kaže nešto o pravu, o Briselskom sprazumu, o Rezoluciji 1244, o Povelji Un, a on priča o gospodarenju. Znate, gospodara je mnogo bilo, uvek, inostranih nad našim narodom, malo ih se zadržalo, a koliko će ovi gospodari da se zadrže, to ćemo da vidimo”, rekao je Vučić. 

On je naglasio da Beograd neće da se poziva na “gospodarenje”. 

“Nisu baš oni neki gospodari, pozivaćemo na međunarodno pravo, na Povelju UN, Rezoluciju 1244 i podržaćemo naš narod. To je moj odgovor, a oni dobro je da svojom bahatošću, arogancijom i osionošću pokazuju šta stvarno misle i o našem narodu i šta stvarno žele da urade. Sinoć sam upozorio predstavnike međunarodne zajednice i pregovarača i rekao mu, razmislite sa čim dolazite u Beograd zato što ovo nećemo tolerisati i za razliku od njih koji prete gospodarenjem, mi samo kažemo – molimo vas da poštujete međunarodne javno-pravne norme i ništa više od toga”, kaže Vučić. 

Kako je naveo, izrazio je izuzetnu zahvalnost na izvanrednoj profesionalosti komandanta Kfora Ferenca Kajarija koji je svojim zalaganjem doprineo smanjenju tenzija 31. jula. 

“Hvala mađarskim prijateljima što hoće da nas saslušaju po tom pitanju”, dodao je Vučić.  

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno