CodeArt Studio
NaslovnaKosmetSimić: Kurti da prestane sa progonom, dajemo mu rok do 1. juna

Simić: Kurti da prestane sa progonom, dajemo mu rok do 1. juna

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da će srpska zajednica na severu Kosova pružiti otpor od 1. juna i dodao da je ovaj rok dat ako Priština i međunarodna zajednica ne budu uticale na to da prestane represija nad Srbima, koja je plod institucionalnog nasilja.

-Narod ne može da trpi režim Aljbina Kurtija. Dajemo rok do 1. juna da prestane sa represijom nad narodom i otimanje zemlje i sa lažnom eksproprijacijom, sa hapšenjem i lažnim optužnicama. Da se prestane sa progonom, jer širom kazamata na Kosovu i Metohiji nalaze se Srbi bez krivice. Da prestanu da uskraćuju osnovna prava kao sto su lečenje i obrazovanje. Ako se ove akcije nastave, 1. juna će uslediti odgovor srpskog naroda, branićemo se svim sredstvima, poručio je Simić.

Foto Infolid

On je, komentarišući polaganje zakletve novog gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atićija, kazao da je time počela okupacija severa Kosova.

-Na početku želimo da naglasimo da smo zalaganjem Srbije i celokupnog naroda i naporima uspeli smo da sačuvamo mir i da sprečimo narod da reaguje na režim Aljbina Kurtija, a ovim dogadjajem zvanično je počela okupacija severa KiM. Ali ona ima početak i kraj. Završiće se kad Srbi to reše. Naglašavam da smo mi opredeljeni za mir. Mir je sačuvan na poziv Aleksandra Vučića pogotovo za izbore. Nažalost pored Srbije, Vučiča i srpskog naroda, ne vidimo da neko hoće da sačuva mir. Međutim strpljenju je došao kraj, rekao je Simić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno