CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoOdržana javna rasprava o korićenju reka u Novom Pazaru

Održana javna rasprava o korićenju reka u Novom Pazaru

Korićenje novopazarskih reka Trnavice, Jošanice i Raške tema je javne rasprave održane u Kulturnom centru u ovom gradu.

Raspravi, u okviru koje je predstavljen projekat regulacije pomenutih rečnih korita, prisusustvovali su građani, oni koji žive u zoni pomenutih vodotokova, ali i mnogi drugi, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Za građane je ovaj projekat kažu od izuzetne važnosti. Današnja prezentacija i javna rasprava dala je odgovore na brojna pitanja, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je reč o izuzetno važnom projektu i podsetio da su za njegovu realizaciju, koju finansira Svetska banka, stvoreni svi neophodni preduslovi.

-Urađena je kompletna dokumentacija, obezbeđene sve građevinske dozvole kako bi se krenulo u realizaciju ovog izuzetno važnog projekta. Projekat je važan jer ćemo povećati bezbednost naših sugrađana, a posebno onih koji žive u zoni ovih reka. Sve ovo rezultiraće znatno boljim uslovima za život naših građana, kazao je gradonačelnik Biševac.

Foto Senko Župljanin

Istovemeno, biće rešeno i pitanje komunalne infrastrukture kazao je odbornik Kasim Zoranić, koji je od početka i kroz angažman u JP ”Srbijavode” uključen u realizaciju ovog, za Novi Pazar i njegove stanovnike, izuzetno važan projekat.

-Pored ukorićenja u zoni sve tri reke biće postavljene nove kanalizacione mreže. Ukupna suma koju je Grad obezbedio je 90 miliona evra. Dakle dok se bude radilo korićenje, uradićemo kanalizaciju, kazao je odbornik Kasim Zoranić.

Foto Senko Župljanin

Predviđeno je da se reka Trnavica koriti u dužini od tri kilometra i 600 metara, reka Jošanica u dužini od jednog kilometra. Reka Raška će biti korićena u dužini od dva i po kilometra. Za ovaj posao biće izdvojeno oko sedam miliona i 100 hiljada evra.

Javnu nabavku raspisuje Direkcija za vode, nakon čega se potpisuje ugovor sa potencijalnim izvođačima, a zatim počinju radovi.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno