CodeArt Studio
NaslovnaKosmetKancelarija za KIM: Raseljenima zabranjeno da proslave slavu u Suvoj Reci

Kancelarija za KIM: Raseljenima zabranjeno da proslave slavu u Suvoj Reci

Kancelarija za KIM saopštila je da je grupi od 50 vernika, Srbima raseljenim sa prostora opštine Suva Reka, zabranjeno da u nedelju prisustvuju manastirskoj slavi, prazniku Svete Trojice u Mušutištu.

Kako je navedeno u saopštenju, predstavnici Privremenog organa i orgnizatori puta uredno su još 8. juna obavestili pripadnike Kosovske policije da grupa raseljenih vernika želi da u Mušutištu 12. juna obeleži hramovnu slavu i prisustvuje sečenju slavskog kolača na ostacima i razvalinama Crkve Svete Trojice.

-Međutim, stigao je negativni zahtev na njihovu molbu da im policija pruži bezbednosnu podršku bez koje je nemoguća realizacija puta u ovoj čisto albanskoj sredini i oni su tako onemogućeni da posete svoju postojbinu i prisustvuju slavi, što su godinama unazad činili. Ovakav gest predstavnika Prištine jasno pokazuje da Srbi nisu dobrodošli na prostor Kosova i Metohije ni slavu da obeleže i grobove da posete, a kamo li da im se garantuje bezbedan povratak u etnički očišćenim sredinama, navela je Kancelarija za KIM.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno