CodeArt Studio
NaslovnaHronikaKancelarija za KIM: Jolića sumnjiče za maltretiranja izvesnog civila

Kancelarija za KIM: Jolića sumnjiče za maltretiranja izvesnog civila

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su u četvrtak u mestu Istok Srbina Časlava Jolića (54) dok je obavljao uobičajene administrativne poslove, potvrdila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodeći da je to učinjeno pod sumnjivim okolnostima.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM “Jolića sumnjiče za navodni ratni zločin na KiM, odnosno maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine”.

“Časlav je otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da uđe ili boravi na prostoru KiM do juče kada je naprasno uhapšen i sproveden u Prištinu pod sumnjivim izgovorima i okolnostima”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Časlav otišao da obavi određene poslove iz ostavinske rasprave nakon smrti oca kada je naprasno uhapšen po nedavnoj optužnici, što baca posebno svetlo na njegov slučaj.

“Ovime je nastavljena praksa pravosuđa u Prištini da po nekakvim tajnim optužnicama, sa nekredibilnim svedocima i preko noći podiže optužnice protiv Srba sa Kosova i Metohije i da ih na ovakav način odvraća od povratka na njihova ognjišta ili potraživanje njihovih zakonitih prava”, dodaje se.

Iz Kancelarije za KiM kažu da će obezbediti pravnu zaštitu za Jolića i pratiće njegov slučaj i o njemu obavestiti međunarodne predstavnike na KiM.

-Časlav Jolić (54) je uhapšen dok je obavljao uobičajene administrativne poslove, a sumnjiče ga za navodni ratni zločin na KiM, odnosno maltretiranje izvesnog civila tokom 1998. godine.
Ovo je šesti po redu slučaj da se Srbi preko noći okrivljuju za navodne ratne zločine, po iskazima svedoka koji se pojavljuju posle 20 i više godina od navodno učinjenog dela, a u vreme kada okrivljeni najčešće potražuju svoja zakonita prava i imanje na KiM, navodi se u saopštenju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno