CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoDokument demantuje Tiranu: Albanija lobira za članstvo Kosova u SE

Dokument demantuje Tiranu: Albanija lobira za članstvo Kosova u SE

Albansko Ministarstvo za evropske i spoljne poslove demantovalo je da je ta zemlja dostavila non pejper komitetu ministara SE kako bi lobirala za članstvo Kosova u toj organizaciji, međutim sam dokument negira albanske navode.

U dokumentu u koje je Kosovo onlajn imalo uvid navodi se da se distribuira na zahtev Albanije.

“Dokument koji se distribuira na zahtev Predstavnika biće pod isključivom odgovornošću pomenutog predstavnika, ne dovodeći u pitanje pravni ili politički položaj Komiteta ministara”, navodi se u podnesku.

Pored Albanije, to je većini stalnih misija pri SE prosledio i kosovski konzul u Strazburu.

U ovom dokumentu, koji je pre četiri dana dostavljen stalnim misijama, navedeno je da zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope već podržava značajan broj članica.

“Republika Kosovo sa zadovoljstvom može da saopšti da njen zahtev za članstvo već podržava značajan broj članica SE. Nedavni razgovori sa članovima Parlamentarne skupštine (PSSE) takođe su pokazali veliku podršku takvom članstvu”, navedeno je u ovom dokumentu u kojem se podseća da kosovsku nezavisnost priznaje 74 odsto zemalja članica ove međunarodne organizacije. 

Dodaju i da zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope neće uticati na odluke država koje ne priznaju Kosovo.

Članstvo Kosova u SE, kako navode, “u potpunosti je kompatibilno sa Statutom i ciljevima ove organizacije”. (Kosovo online)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno