CodeArt Studio
NaslovnaKosmetBožanu napadači vezali i pretukli u njenoj kući, od nje tražili novac

Božanu napadači vezali i pretukli u njenoj kući, od nje tražili novac

-Vezali su mi ruke i noge i pesnicama su me tukli, čupali su me za kosu i glavom su me tukli o pod. Kukala sam, dok me je jedan od njih držao za usta i pretio da ne kukam. Ponavljala sam da nemam para, ali nisu verovali. Pretili su mi da će me ubiti, zaklati, rekla sam im – zakoljite me, ja pare nemam da vam dam, priča Božana R. (84) iz Severne Mitrovice koju su u petak rano ujutro pretukli nepoznati napadači u njenoj kući.

Božana je zadobila teške telesne povrede zbog čega se nalazi u KBC u Kosovskoj Mitrovici. Ova nesrećna žena ispričala je šta se te rane zore dogodilo u njenoj kući.

-Gledala sam utakmicu, ja sama živim u ulici Rudarske čete i samo što me je uhvatio prvi san neko je počeo da lupa na vrata. Vikali su ‘otvaraj vrata’, ja sam pitala da kažu ko su, ali su oni izvalili vrata koja su stara i ona su se otvorila. Čim su ušli tražili su pare, počeli su da me udaraju, kazala je Božana za Kosovo onlajn.

Ona dodaje da su napadači međusobno razgovarali na albanskom, a da joj se jedan od njih dvojice obratio na srpskom jeziku.

-Ovaj koji mi je tražio pare pričao je na srpskom, a oni su među sobom komunicirali na albanskom. Ponavljala sam da nemam novca i da sam ovlastila unuku da podiže novac u banci kako bi popravljala kuću, kazala je Božana koju su napadači vezali i tukli duže od sat vremena.

Njen bratanac Milan Radomirović, kaže za Kosovo onlajn da je još u šoku zbog onog što se dogodilo i da ne može da veruje da je neko spreman da tako pretuče bespomoćnu staricu.

– Rekla mi je da je krenula da zove brata koji je dve kuće ispod nje, oni su gurnuli vrata, koja su dosta stara, ušli unutra, vezali je i počeli da je maltretiraju. Pretukli su je, tražili joj pare, ona je imala neke stanare godinu dana što ih je opština poslala. Oni su to verovatno čuli, mislili su da je ona te pare dobila na ruke, ali ona ih je dobila preko bankovnog računa, i dan danas su pare u banci, kazao je Milan.

Kancelarija za KIM navela je u saopštenju da se često u prošlosti na Kosovu i Metohiji događalo da eskalaciju zapaljive i agresivne retorike Prištine prate upadi ekstremista u srpske sredine. 

-Očekujemo da učinioci ovog gnusnog napada, koji su prema svedočenju žrtve govorili albanski, budu što pre privedeni pravdi i da bude utvrđeno da li je motiv napada na Božanu R. isključivo koristoljublje, ili je motiv napadača bio i zastrašivanje Srba na severu Kosova i Metohije. Ovakva vrsta napada na Srbe i njihovu imovinu najčešće ostaje nerasvetljena, posebno južno od Ibra, gde kosovska policija, umesto zastrašivanja srpskog naroda, mora jednom za svagda da se suoči sa ogromnim nabojem albanskog ekstremizma usmerenog prema svemu što je srpsko, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno