CodeArt Studio
NaslovnaKosmetAkcija ROSU u Štrpcu, Kancelarija za KIM: Zastrašuju narod

Akcija ROSU u Štrpcu, Kancelarija za KIM: Zastrašuju narod

Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je tužilac Rasim Maljoku.

“Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju na Brezovici, ali se odnosi na neke uhapšene, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić ujedno i koordinator nelegalnih struktura, a ove strukture su upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije su prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji“, naglasio je Maljoku.

U toku je racija na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

“Ove nelegalne strukture krše pravni i ustavni poredak Republike Kosovo i imaju elemente krivičnog dela „udruživanje za antiustavnu delatnost u vezi sa špijunažom“, rekao je Maljoku.

Tužilac je za Kohu rekao da se sprovodi akcija oduzimanja dokumentacije i opreme.

Kako je preneo Kaldžo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih “paralelnih organa Srbije” u ovoj opštini. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je više od 30 pripadnika Rosu upalo rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini.

-Specijalci Rosu raspoređeni su na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina. Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno