CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoNovi Pazar od Ministarstva za brigu o selu dobio minibus

Novi Pazar od Ministarstva za brigu o selu dobio minibus

Grad Novi Pazar od Ministarstva za brigu o selu dobio je sredstva za kupovinu jednog minibusa za prevoz stanovništva sa seoskog područja. Za te svrhe opredeljeno je 6,7 miliona dinara, potvrđeno je Infolidu u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je sa predstavnicima 17 lokalnih samouprava potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu po jednog minibusa za prevoz seoskog stanovništva.

Prva na listi odobrenih zahteva ove godine je Medveđa, slede Prijepolje, Svrljig, Tutin, Surdulica, Nova Varoš, Sjenica, Blace i Bojnik.

Minibuseve će kasnije dobiti i Novi Pazar, Golubac, Kosjerić, Aleksinac, Žagubica, Mali Zvornik, Merošina i Priboj.

Podnosioci prijave bile su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Srbije, a maksimalan iznos po jednoj je, kao i prošle godine, sedam miliona dinara.

Komisija na čelu sa dekanom Saobraćajnog fakulteta Nebojšom Bojovićem i njegovim zamenikom Daliborom Pešićem ocenjivala je 50 pristiglih prijava, a za ove namene iz budžeta je izdvojeno 120 miliona dinara.

-Krijterijumi u odlučivanju bili su prvenstveno stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana sa gradom ili opštinom, kao i pripadnost područjima nadmorske visine veće od 500 metara, saopštilo je ovo ministarstvo.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno