CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoBiševac za delegacijom Mađarske o brojnim planiranim projektima

Biševac za delegacijom Mađarske o brojnim planiranim projektima

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa predsatavnicima Privredne komore Mađarske, koja je prvi put posetila ovaj grad. Delegaciju Mađarske predvodili su predsednik Komiteta za Zapadni Balkan, Atla Galamboš i počasni konzul Mađarske u našoj zemlji prof. dr Milan Radunović.

-Gostima su predstavljeni lokalni potencijali i izazovi. Njihovo iskustvo je za nas dragoceno i želeli smo da ih upoznamo sa mogućnostima uspostavljanja partnerstva u obrazovnom, sistemu infrastrukture i vodosnabdevanja preduzetništva, kulture. Predočili smo konkretne projekte čija će realizacija doprineti boljem kvalitetu života građana. Ovo je prvi u nizu predviđenih susreta i očekujemo plodonosnu saradnju sa Privrednom komorom Mađarske. Gostima zahvaljujemo na izraženom interesovanju da podrže razvoj Novog Pazara, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac nakon sastanka.

Foto Senko Župljanin

Predsednik Komiteta za Zapadni Balkan, Atila Galamboš, je čovek čije je iskustvo dragocaneno za lokalne zajednice a, prema njegovim rečima Novi Pazar je zajednica sa mnogo potencijala i izraženih specifičnosti.

-Zaista me raduje mogućnost da razgovaramo o mnogim važnim stvarima i da identifikujemo polja saradnje. Vrlo brzo ćemo precizno pobrojati sve ideje i oblasti oko kojih ćemo sarađivati, uz želju da jasno definišemo ideje koje će najbrže biti realizovane. Poziv da nas gradonačelnik poseti u Budimpšeti je otvoren, a naša Privredna komora već ima saradnju sa nekim gradovima i opštinama u Srbiji. Novi Pazar je posebo mesto u kome prepoznajem mnogo uloženog rada i znam da je pred nama dobra saradnja kroz praktične, konkrete rezultate, a ne birokratski, poručio je Galamboš.

Foto Senko Župljanin

Delegacija je nakon satanka u Gradskoj uprai posetila Osnovnu školu „Rifat Burdžević Tršo i gradski stadion.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno