CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoSekulić: Musala u Prijepolju biće vraćena Islamskoj zajednici

Sekulić: Musala u Prijepolju biće vraćena Islamskoj zajednici

Direktor Agencije za restituciju, Strahinja Sekulić kazao je za Sandžak TV da je Musala u Prijepolju verski objekat koji će biti vraćen Islamskoj zajednici.

– Što se tiče Agencije i mene lično odluka je donesena i sigurno će pripasti Islamskoj zajednici kao što treba i kao što je i bilo. Ponavljam, vratićemo objekat Islamskoj zajednici, kazao je Sekulić.

Sandžak TV piše da su u okviru Musale napravljene zgrade „Svjetlosti“ koje su sad u ruševnom stanju. Sekulić je dalje naveo da “sada trebauraditi suštinsku stvar.”

–A to je da opština Prijepolje ukloni objekte jer su skloni rušenju i čine opasnost za okolinu. Druga stvar je da postoji jedno pravno pitanje koje je rešivo, a to je da je država odredila postupak prethodne zaštite za objekat Musale. Prema tome, ta zaštita je stavljena u korist Islamske zajednice i njenog verskog objekta, ali pro forme i to se radilo u slučajevima crkava i drugih verskih zajednica, rekao je on i dodao da je obavljen razgovor sa predsednikom opštine Prijepolje koji je, kako je rekao Sekulić, saglasan da učini sve što je u njegovoj nadležnosti.

-Mislim da bi bilo dobro da naloži uklanjanje objekta. Obratićemo se Kraljevu koje je nadležno za zaštitu spomenika kulture. Da budemo optimisti, do kraja godine da rešimo ovo pitanhe. Uzeo sam to na sebe kao prioritet da to uradim i daćemo sve od sebe da se to završi, rekao je on i dodao da Agencija ima odličnu saradnju s muftijom sandžačkim Abdurahmanom ef. Kujevićem.

Musala je posebno uređeno i ograđeno mesto gde muslimani za vreme toplih dana obavljaju zajedničke molitve.

(Izvor i foto Sandžak TV)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno