CodeArt Studio
NaslovnaDruštvoSara i Ahmed su gluvi, potreban novac za kohlearni implantat

Sara i Ahmed su gluvi, potreban novac za kohlearni implantat

Brat i sestra, Sara i Ahmed Durić iz Bosne i Hercegovine, od rođenja imaju potpuno oštećenje sluha i potrebna im je novčana pomoć za ugradnju kohlearnih implantata.

Njihovi roditelji, Edmir i Edina, nisu u prilici da obezbede iznos od 60.000 eura pa su zatražili pomoć od dobrih ljudi.

-Edmir i Edina imaju troje dece, Saru, Ahmeda i Aida koji od rođenja imaju problema sa sluhom. Za razliku od Aida, koji delimično čuje, Sara i Ahmed imaju potpuno oštećenje sluha. Uprkos velikoj želji, roditelji nikada nisu bili u mogućnosti da plate ugradnju kohlearnih implantata svojoj deci koji bi im omogućili da čuju. Strpljivo su čekali da dođu na red za ovaj zahvat na Kliničkom centru u Sarajevu, piše Pomozi.ba. 

Sara je prošle godine konačno dočekala tu operaciju, međutim, ona nije prošla očekivano, već je zadala samo još veće muke. 

-Desile su se brojne komplikacije, među kojima je i infekcija bakterijom MRSA. Kako se situacija ni godinu dana posle nije smirivala, a devojčica nije dobijala adekvatnu terapiju, u strahu da se situacija dodatno ne pogorša, roditelji su otišli na kliniku u Tursku, gde su doktori Sari odmah uklonili ugrađeni implantat, navodi se na ovoj stranici.

Sada je roditeljima potreban novac za terapiju i ugradnju novih implantata za Saru, dok je Ahmedu potrebna ugradnja jednog kohlearnog implantata. 

Građani BIH ovim mališanima mogu pomoći pozivom na broj 17042 i tako donirati 2 KM.

Za uplate iz BiH UniCredit Bank, broj žiro računa 338-730-22202506-52, naznaka za Saru i Ahmeda.

Instrukcije za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE: UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo. Naznaka za Saru i Ahmeda.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno