Gradska uprava Novog Pazara potrošiće oko 1,6 miliona dinara za ishranu u dva restorana, sa tradicionalnom i standardnom kuhinjom, a na meniju će biti mantije, pite, ćevapi, pečenje, paste, riba i druga jela i napici.
Ugovorom dodeljenim firmi “Sve pod sač”, koja se jedina prijavila na javni poziv lokalne samouprave, predviđena je nabavka 5.000 mantija i 1.000 kilograma pita, uz po 500 čašica jogurta i kiselog mleka i 350 sokova.
Za te specijalitete ovog kraja iz gradskog budžeta biće izdvojeno nešto više od 766 hiljada dinara.
Na meniju, traženim od restorana standardne kuhinje, nalazi se 80 vrsta predjela, glavnih jela i jela sa roštilja, čorbi, pasti, pica, deserta, toplih i hladnih napitaka.
Među količinama navedeno je 800 ćevapa i po 30 kilograma jagnjećeg i telećeg pečenja, do po 50 porcija raznih drugih jela, 600 turskih i espreso kafa, po 100 raznih sokova.
Taj posao dodeljen je jedinom zainteresovanom restoranu “Firenca 22” čija je ponuda iznosila 842.000 dinara.
Lokalna samouprava zadržala je pravo da količine hrane navedene u javnim pozivima i ugovorenu vrednost ne realizuje u potpunosti u slučaju nepostojanja potrebe. (Sto plus)