CodeArt Studio
NaslovnaDruštvo"Deca pitaju hoćemo li na more, a ja nemam novca za to"...

“Deca pitaju hoćemo li na more, a ja nemam novca za to” Evo par saveta

Za ovu letnju sezonu građani će morati da izdvoje znatno više novca za aranžmane, jer je evidentan rast cena na destinacijama za koje se turisti iz Srbije tradicionalno opredeljuju.

Crna Gora, Grčka, Turska, Albanija i Egipat podigli su cene, a više novca potrebno je i za vreme samog letovanja, jer su sve vanpansionske usluge znatno poskupele.

Privatni apartmani u Crnoj Gori i Albaniji mogu se naći po ceni od 25 pa sve do 70 evra. Cena zavisi od nekoliko faktora, pre svega od opremljenosti i blizine plaže. Aranžmani u hotelima kreću se od 30 pa sve do 60 evra po osobi, u zavisnosti od broja zvezdica i tipa usluge. Naravno, postoje hoteli u kojima prenoćište sa doručkom po jednoj osobi košta nekoliko stotina evra.

Računica je jasna, za četvoročlanu porodicu u Crnoj Gori i Albaniji nema desetodnevnog letovanja za manje od hiljadu evra. Tome treba dodati i “dnevne” troškove koji se neretko kreću i do sto evra dnevno.

Na ležaljke dnevno treba izdvojiti od deset do čak 25 evra.

Nešto skromnija varijanta su svakako privatni apartmani kojih je na tržištu sasvim dovoljno. Sve prema dubini džepa.

-Godinama letujem u Crnoj Gori. Ulcinj mi je pogodan za decu. Privatni smeštaj ove godine je znatno poskupeo, nema solidnog apartmana ispod 40 evra za noć. Za deset dana potrebno nam je najmanje 400 evra samo za smeštaj, kaže Ajna K. iz Novog Pazara.

Njen sugrađanin Armin kaže da ove godine najverovatnije neće letovati jer nema dovoljno novca u kućnom budžetu.

-To još uvek nisam saopštio svojoj deci ali ću im uskoro kazati. Ovo će biti prva godina bez letovanja. Deca me svakog dana pitaju kada ćemo na more, a ja nemam srca da im kažem da ćemo ostati kod kuće, kazao je Armin.

Savet građanima svakako je da se direktno dogovaraju sa hotelima ili vlasnicima apartmana jer agencije i posrednici naplaćuju provizije koje uopšte nisu zanemarljive.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno