CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVulin: Identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su slate dojave o...

Vulin: Identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su slate dojave o bombama

Ministar unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin izjavio je da se protiv Srbije vodi specijalni rat, kao i da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i da su o svemu obavešteni inostrani partneri od kojih se očekuje adekvatna reakcija. on je rekao da su prijave o postavljenim bombama stizale i iz Srbije od građana Srbije i da su ih pripadnici MUP-a vrlo brzo identifikovali i procesuirali, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Srpskoj policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji, Vojnoobaveštajnoj agenciji, Vojnobezbednosnoj agenciji, Tužilaštvu za organizovani kriminal, Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i drugim nadležnim službama čestitam na efikasnom radu. Ostvarena je saradnja sa  Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Republike Mađarske”, rekao je Vulin. 

On je na sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u institucijama i objektima na teritoriji Srbije, naveo da nijedna država na svetu nije uspela da se u potpunosti izbori sa lažnim dojavama o bombama, ali da srpske službe zaslužuju svako poštovanje za iskazan trud i rad. Vulin je zahvalio i kontradiverzionim timovima koji konstantno vrše preventivne preglede. 

Vulin kaže da su prijave o postavljenim bombama stizale i od iz Srbije od građana Srbije i da su ih pripadnici MUP-a vrlo brzo identifikovali i procesuirali. 

“U proteklom periodu svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su od strane policije identifikovani i procesuirani. Pripadnici MUP-a rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, pronašli izvršioce i procesuirali ih. Danas smo detaljno analizirali rezultate akcija sprovedenih u Republici Srbiji, kao i postupanje sa državljanima Srbije za koje je utvrđeno da su u prethodnom periodu upućivali pretnje o postavljenim bombama”, naveo je Vulin.

Sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, pored stalnih članova ovog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Ministru Vulinu predočene su sve mere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama i predstavljeni konkretni rezultati zajedničkog rada svih relevantnih službi i uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Vojnobezbednosne agencije, kao i Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Vulin je rekao i da je u 2021. godini, u periodu od 1. januara do 1. juna, izvršeno je 10 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ili sredstvima, a u 2022. godini za isti period čak 1.046 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim bombama i u skladu sa tim angažovane su i dodatne policijske snage. 

“Još jednom poručujem svim građanima da će naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ostati mirna i stabilna”, poručio je Vulin.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno