CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoBrnabić: Struja će minimalno poskupeti

Brnabić: Struja će minimalno poskupeti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da što se tiče cene struje misli da će uslediti malo usklađivanje i to zbog troškova za obnovljive izvore energije.

“Daćemo sve od sebe da sačuvamo cenu struje tako da budemo konkurentni i da nova cena ne bude udar na životni standard građana, posebno dok ne rešimo problem sa uvezenom inflacijom”, rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Navela je da država mora da dodatno ulaže u nove energetske kapacitete i reverzibilne hidroelektrane, kako bi se obezbedilo balansiranje izvora energije i proizvodila dodatna zelena energija.

Prema njenim rečima to su ipak problemi iz srednjoročnog domena, a trenutno je najvažnije da se obezbedi da bude dovoljno energenata za predstojeću zimu.

“Na tome tim Vlade Srbije radi zajedno sa timom predsednika Srbije i to nam je prioritet. Verujem da ćemo na zimu imati dovoljno energenata i obezbediti građanima grejanje i kvalitet života na koji su navikli”, rekla je Brnabić.

Istakla je da je veoma dobro što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom ispregovara gasni aranžman za naredne tri godine te da se gas utiskuje u dodatna gasna skladišta u Mađarskoj i ono u Banatskom Dvoru.

“Što se uglja tiče, fokus nam je da pokušamo da uvezemo dovoljne količine uglja i da kakvo god bude bilo kopanje ove zime, da uglja imamo dovoljno”, navela je premijerka

Istakla je da Vlada Srbije radi na očuvanju standarda stanovništa na više načina, kroz kontrolu cena osnovnih životnih namirnica, kada usklađuje cene goriva gleda da nove cene ne budu šok za građane a očuvanju standarda će prema njenim rečima naročito pomoći najavljeno povećanje plata i penzija.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno