CodeArt Studio
NaslovnaSvetU Australiji zaplenjen kristalni met vredan preko milijardu dolara

U Australiji zaplenjen kristalni met vredan preko milijardu dolara

Australijska policija saopštila je danas da je zaplenila drogu metamfetamin, poznat i kao kristalni met, u vrednosti od oko 1,1 milijarde američkih dolara, koja je bila skrivena među mermernim pločama u nekoliko transportnih brodskih kontejnera, što je najveća zaplena narkotika u toj zemlji.

Više od 1.800 kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su poslednjih nedelja pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa (NSV), prenosi Rojters.

U poslednjoj zapleni pronađeno je nešto više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedelje zaplenjeno oko 750 kg kristalnog meta ili “leda” kako još zovu ovu drogu, navodi britanska policija.

“Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće”, saopštio je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson tokom konferencije za novinare.

On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka sa identičnim detaljima za obe zaplene droge.

Saopšteno je i da nisu podignute optužbe u vezi sa poslednjom zaplenom, ali da je policija uhapsila tri muškarca zbog droge koja je pronađena prošle nedelje.

U odvojenom incidentu, policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je uhapsila četiri osobe nakon što je pronašla kristalni met i kokain u vrednosti od oko 155 miliona australijskih dolara skrivenih iza farova starog automobila “bentlija” isporučenog iz Kanade, navodi Rojters.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno