CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoSkrhana majka: Ako isključite aparate, davaću mu kiseonik "usta na usta"

Skrhana majka: Ako isključite aparate, davaću mu kiseonik “usta na usta”

Arči Batersbi (12) iz Londona od aprila meseca je u komi nakon što je doživeo veliko oštećenje mozga nakon što je učestvovao u “izazovu” na društvenim mrežama. Njega je majka zatekla u sobi sa omčom oko vrata i odmah je prebačen u bolnicu. Lekari ga održavaju u životu mehaničkim putem i za danas je planirano isključivanje aparata.

Arčijevi roditelji Holi Dens i Pol Batersbi na sve moguće načine pokušavaju da spreče gašenje aparata jer smatraju da će se njihov sin oporaviti i probuditi iz višemesečne kome. Oni su zatražili da svog sina iz Kraljevske londonske bolnice prebace u neku drugu zdravstvenu ustanovu koja bi omogućila da Arči ostane priključan na mehaničko disanje. Međutim, lekari su do zabranili pa su Arčijevi roditelji podneli žalbu sudu.

Od suda je stigla presuda koja je podržala namere lekara. U presudi se navodi da bi “premeštanjem pacijenta bilo ugroženo njegovo dostojanstvo u poslednjim trenucima njegovog života.”

-Ukoliko isključite aparate za disanje, kiseonik ću mu davati “usta na usta.” Nemojte da gasite aparate, dozvolite Arčiju još jednu šansu, rekla je majka dečaka koji je već četiri meseca u komi.

Žalba je podneta i Evropskom sudu za ljudska prava ali su tamošnje sudije saopštile da neće reagovati primenom “privremenih mera.”

Roditelji dvanaestogodišnjeg dečaka ostaće uz svog sina i pokušati da ubede lekare da ne isključuju aparate i da dozvole transport u neku od zdravstvenih ustanova.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno