CodeArt Studio
NaslovnaSvetRusija: Ubili smo 300 ekstremista i uništili NATO oružje u Harkovu

Rusija: Ubili smo 300 ekstremista i uništili NATO oružje u Harkovu

Portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Igor Konašenkov kazao je da je u napadu ruske avijacije likvidirano više od 300 ljudi, koje je on nazvao ekstremistima, kao i da je uništena velika količina oružja.

On je rekao da je Rusija uspela da uništi tri minobacačke jedinice i 11 jedinica poljske artiljerije, uključujući četiri američke haubice M777 kalibra 155 milimetara.

-Uništena je stanica za elektronsko ratovanje u Harkovskoj oblasti, 10 tenkova i drugih oklopnih vozila, tri višecevna raketna bacača “grad” i 18 specijalnih vojnih vozila. Visoko preciznim raketama dugog dometa ‘kalibar’ u području naselja Zoločev u Lavovskoj oblasti uništeno je skladište municije za strano naoružanje koje su zemlje NATO-a predale Ukrajini, između ostalog i za haubice M777 kalibra 155 milimetara, rekao je Konašenkov.

Ruska avijacija je visoko preciznim raketama vazdušnog baziranja uništila avijacionu tehniku Vazduhoplovnih snaga Ukrajine na aerodromu „Voznjesensk“ u Nikolajevskoj oblasti.

U DNR i Dnjepropetrovskoj oblasti uništena je velika količina naoružanja i vojne tehnike iz SAD i evropskih zemalja koji su isporučeni ukrajinskoj grupi u Donbasu.

Raketne snage i artiljerija ruske vojske za dan su uništile 313 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom, 43 komandna mesta kao i 62 položaja artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine. Operativno-taktička i vojna avijacija uništila je 24 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom ukrajinske vojske.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno