CodeArt Studio
NaslovnaSvetRama: Rusija je za nas daleka, trudimo se da sarađujemo sa Srbijom

Rama: Rusija je za nas daleka, trudimo se da sarađujemo sa Srbijom

Premijer Albanije Edi Rama je u intervjuu za “France 24” izjavio da Albanija pokušava da sarađuje sa Srbijom kako se ne bi ponovio sukob između dva naroda, a da je Rusija za njega daleka zemlja sa kojom Albanija ne sarađuje, prenosi Ekonomija onlajn.

Rama je u ovom intervjuu govorio i o odnosima Albanije sa Rusijom, rekavši da je to “veoma udaljena zemlja” i da su odnosi između dve zemlje minimalni.

“Sa Rusijom imamo potpuno drugačiju istoriju, ekonomske i trgovinske veze. Za nas je ona veoma daleka zemlja. Naši odnosi su minimalni, čak ni u najlepšim trenucima nemamo trgovinske odnose”, rekao je Rama.

Što se Srbije tiče, on je rekao da treba da pokuša da sarađuje i da “ne upadne ponovo u zamku”.

“Zato je važno da ne dozvolimo da ovaj rat utiče na Balkan, Balkan je najranjivija karika u Evropi, a mi pokušavamo da sarađujemo sa Srbijom. Pokušavamo da idemo zajedno ka budućnosti i da se ne vraćamo u zamku  gde smo uvek padali na Balkanu i imali smo samo žrtve, mrtve i razaranja. Srbija je, sa druge strane, napravila važan korak glasanjem tri puta u UN protiv Rusije. Ja se slažem sa sankcijama, ali ne treba tražiti sve odmah jer može da pukne, čak da eksplodira”, rekao je Rama.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno