CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoPRIČA IZ BERLINA Novopazarac krstari ulicama velegrada

PRIČA IZ BERLINA Novopazarac krstari ulicama velegrada

On poznaje svaki kutak Berlina, svakodnevno krstari njegovim širokim ulicama. I jedini je Novopazarac kojem je ta uloga poverena. 

Refik Osmanović, vozač autobusa u Berlinu, u duši ponosni Sandžaklija, kojem je sport velika ljubav. Helem, kako to obično biva, spoznaja njegove virtuoznosti za volanom za autora ovih redova bila je puka slučajnost. Jedan topli prolećni dan, pozdrav sirene, osmeh Refika, zbunjenost moje malenkosti… Srećom za kratko, ubrzo se javio. Rekao je da me je prepoznao i da mu je bilo zadovoljstvo da se na taj način “oglasi”.

Sreli smo se i na Džumi u ovdašnjem Islamskom Kulturnom Centru. Refik odaje utisak skromnog čoveka, ne voli puno da priča o sebi, ipak, sa zadovoljstvom za Infolid otkriva detalje iz svog života.

– Vozač autobusa sam postao potpuno slučajno, na nagovor prijatelja iz Priboja koji je zaposlen u BVG. On mi je rekao da sam rodjen za taj posao

 jer imam takav “personaliti”. I tako je krenulo, traje već 10 godina, priča Refik.

Pre toga, bio je kao i mnogi, u vodama privatnog biznisa.

– Brat je imao vrlo uspešnu, za to vreme veliku gradjevinsku firmu, pridružio sam mu se. Lepo se radilo, mnogo zaposlenih, sve zakonski, mnogo rada i truda, seća se Osmanović.

Posle decenije, odlučio je da napravi pauzu i zaokret u životu.

-Počastvovan sam što sam 40. rodjendan dočekao na najveličanstvenijem mestu za sve pripadnike islama, ispunio životni san, obavio hadž, ponosno priča Refik.

Sport mu je, takođe, velika ljubav. 

-Od malena sam zavoleo to, pratim i danas koliko mogu, naravno navijam za sve klubove iz Novog Pazara i posebno sam srećan što naši fudbaleri ove sezone ruše sve pred sobom, kaže nam Refik, čiju svaku reč upija naslednik, devetogodišnji Taha, fudbalski talenat koji nam se pohvali da je dobio dres od ljubimca, Sameda Baždara. 

Pitali smo Refika, koliko je posao vozača autobusa u višemilionskom gradu, kakav je Berlin, stresan i rizičan. 

– Za sada nisam imao nikakav problem, jedino se događaju anegdote. Naši ljudi, koji su radili kod mene i brata u firmi, u čudu su i zbunjeni kada me vide za volanom. Ponekom moram i da se predstavim da bi ga uverio da sam to ja, smeje se Refik.

Skroman, ponosan. Pravi Pazarac i Sandžaklija.

Elvir Nailović, Berlin

Povezane objave

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno