CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoMakron: Važno je da Rusija ne bude ponižena

Makron: Važno je da Rusija ne bude ponižena

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je od vitalnog značaja da Rusija ne bude ponižena da bi, nakon prestanka sukoba u Ukrajini, bilo moguće pronaći diplomatsko rešenje.

“Ne smemo da ponižavamo Rusiju da bismo onog dana kada borbe prestanu mogli da izgradimo izlaznu strategiju diplomatskim putem”, naveo je Makron u intervjuu regionalnim novinama, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske nastoji da održi dijalog sa Vladimirom Putinom od početka sukoba u Ukrajini, a u intervjuu je naveo da je predsedniku Rusije preneo da misli da pravi istorijsku i fundamentalnu grešku na štetu sopstvenog naroda i sebe samog.

Francuska je podržala Ukrajinu vojno i finansijski, ali Makron do sada nije bio u Kijevu u znak simbolične političke podrške kao drugi lideri EU, iako je Ukrajina to očekivala, podseća britanska agencija.

On je naveo da ne isključuje posetu prestonici Ukrajine.

Pariz šalje Ukrajini ofanzivno oružje, uključujući i haubice Cezar uzete iz zaliha francuske vojske, a francuski predsednik je istakao da je tražio od proizvođača oružja da ubrzaju proizvodnju, navodi Rojters.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno