CodeArt Studio
NaslovnaSvetLončar obišao povređene u Bugarskoj, jedno dete operisano

Lončar obišao povređene u Bugarskoj, jedno dete operisano

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je rano jutros u mestu Stara Zagora povređene u saobraćajnoj nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj.

Lončar je jutros istakao da je najvažnije da nema preminulih, i preneo da je jedno dete noćas operisano i sada se oseća sasvim dobro.

Nešto kasnije, ministar je za RTS pojasnio da je, iako su prvobitne informacije bile da je noga amputirana vozaču autobusa, zapravo reč o jednom roditelju.

Lončar je ponovio i da je noćas operisan dečak od 10 godina, dok drugi dečak, godinu dana stariji ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave.

Oni se nalaze na intenzivnoj nezi, i biće prebačeni u Sofiju na dalje lečenje.

“Ostalima koji su u bolnici biće urađene analize i njih će sanitetima prebaciti do granice gde će ih sacekati naši i dovesti u bolnicu”, istakao je Lončar.

Ministar zdravlja je posetio bolnicu “Stojan Kirković” sa bugarskim kolegom Asenonm Medžijevim, kojem je, kao i svim zdravstvenim radnicima zahvalio na zbrinjavanju povrđenih iz autobusa.

Nakon toga, Lončar je obišao i lakše povređene koji su zbrinuti u jednom hotelu.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

Policija je saopštila i da je vozaču autobusa iz Srbije određen pritvor od 24 sata i verovatno će biti podignuta optužnica.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno