CodeArt Studio
NaslovnaSvetJermenija zaplenila kokain vredan 250 miliona dolara

Jermenija zaplenila kokain vredan 250 miliona dolara

Vlasti Jermenije saopštile su da su zaplenile više od jedne tone kokaina vrednosti 250 miliona dolara, što je jedna od najvećih zaplena droge u istoriji te male zemlje na Kavkazu.

Pošiljku iz Ekvadora naručila je jermenska kompanija i prevezena je preko Paname, Italije i Gruzije, navodi se u saopštenju Službe nacionalne bezbednosti.

Otvorena je istraga, saopštilo je jermensko tužilaštvo.

Jermeniji je bilo namenjeno i 2,7 tona kokaina vrednosti 800 miliona evra, skrivenog među bananama iz Ekvadora i nedavno zaplenjenog u Italiji.

Trgovina drogom je u porastu u Jermeniji, zemlji sa oko tri miliona stanovnika. Prošle godine u Jermeniji su zabeležena 743 slučaja trgovine drogom, a 2021. ih je bilo 420.

Taj nagli porast stavio je pod pritisak jermensku vladu. U februaru je ministar unutrašnjih poslova Vahe Gazarijan bio na meti kritika poslanika zbog „eksplozije trgovine drogom“.

Opoziciona poslanica Agnesa Hamoijan osudila je „užasnu statistiku“ koja pokazuje da „država ne preduzima nikakve ozbiljne mere“ da zaustavi tu trgovinu, u koju su, kako je rekla, umešani „visoki zvaničnici“.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno