CodeArt Studio
NaslovnaSvetINFOLID U PODGORICI Crna Gora sutra bira predsednika

INFOLID U PODGORICI Crna Gora sutra bira predsednika

-Nego ko? Pa Milo ne vala. Ja ću glasati za Mandića jer znam da nam dobro misli. On se trides’ godina bori za narod.

Ovako je u subotu u Podgorici za Infolid rekla Snežana B. koja je sa unucima šetala gradskim ulicama.

Ona je, kaže, u petak uveče bila na Trgu i slušala obraćanje zvaničnika DF.

-Videli ste narod, čuli ste šta su nam poručili. Narod voli Andriju. Prišla sam mu posle mitinga i rekla sam mu da će iz moje kuće dobiti sedam glasova, rekla je ona.

Sa bilborda u Podgorici smeše se kandidati za predsednika Crne Gore. Situacija je znatno relaksanija nego uoči izbora 2020. godine. Nema napetosti…

-A što da se svađamo? Pa mi smo jedan narod ali nas je politika DPS posvađala. Ne znam da li ću uopšte glasati ali i ako izađem, znam kome neću poveriti glas, kazao je Nikola M. iz Podgorice.

Mikša S. kaže da će glasati za Mila Đukanovića jer je, kako je ocenio, svoj život posvetio Crnoj Gori i njenom napretku.

-Nemamo boljeg kandidata. Glasaću za Mila, kao i do sada. Mnogo je uradio za našu zemlju, uveo nas je u NATO, primakao nas EU. Zameram mu to oko Kosova ali valjda je morao da ga prizna, kazao je Mikša.

Foto Infolid

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista na nedeljnim izborima Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Podgorici poručio je da neće dozvoliti da Crnu Goru zatvore u “srpski i ruski svet”, da će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, ubrzati ekonomski razvoj i unaprijediti kvalitet života svih građana.

-Nalazimo se pred još jednom velikom pobedom na predsedničkim izborima u nedelju 19. marta, dodao je Đukanović.

On je podsetio da će se vanredni parlamentarni izbori održati 11. juna.

-Zato nam trebaju dve pobede građanske i evropske Crne Gore. I na predsedničkim, i na parlamentarnim izborima. Da obnovimo političku normalnost Crne Gore, da konačno utihnu gluposti o velikoj i ubedljivoj pobedi 30. avgusta 2020, koja je, tobože, oslobodila kako kažu, do tada utamničenu Crnu Goru, kaže Đukanović.

Dodaje da iz tog miljea u predsedničkoj kampanji imaju četiri kandidata koji i dalje, kako kaže, besramno ponavljaju istu priču – mi smo protiv DPS, protiv Mila i ništa u Crnoj Gori pre 30. avgusta nije valjalo.

-Po njima, nije nam valjao ni sačuvani mir, ni učvršćeni međunacionalni, međuverski sklad, ni uspostavljena ekonomska samoodrživost, ni sačuvani životi i imovina tokom NATO bombardovanja, ni demokratski obnovljena nezavisnost, ni ulazak u NATO, ni više milijardi investicija, ni dolazak u predvorje EU – za njih su sve to tragični neuspesi Crne Gore. Ne, gubitnici to su istorijska dostignuća savremene Crne Gore, ali i razumna opomena baš vama koji ste u svim tim iskušenjima bili obavezno suprotstavljeni nacionalnim interesima naše države, rekao je Đukanović.

Foto Infolid

Na završnoj konvenciji DF, koja je održana na Trgu nezavisnosti u Podgorici, Andrija Mandić rekao je da se bez pravde ne može ići napred i da je njegov cilj da “pozove braću da zajedno gradimo novu Crnu Goru.”

-Nećemo nikoga da ponižavamo, kao što je Milo Đukanović pokušavao nas da ponizi. Nego, pružamo ruku, kažemo braćo dođite da zajedno gradimo novu Crnu Goru. A za Mila Đukanovića i odnarođenu kliku, za one koji su pljačkali Crnu Goru, švercovali drogu, prodavali cigare, opljačkali svoje komšije, svi moraju da se suoče sa sudovima da odgovaraju za svoja nedela, kazao je Mandić.

Kaže da ne može da zaboravi da je za vreme vlasti Mila Đukanovića hiljadu ljudi prebijeno i da ih je više hiljada privođeno na saslušanja i da su oni maltretirani u policiji, vršen je snažan pritisak.

-Mi danas želimo da živimo u dobru sa komšijama, sa Bošnjacima, i sa Hrvatima, sa svima. Mi nećemo da koristimo podele da bi dobijali političku snagu. Milo Đukanović je 30 godina delio Crnu Goru, rekao je Mandić.

Na izborima će učestvovati aktuelni predsednik države i predsednik Demokratske partija socijalista Milo Đukanović, predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demorkata Aleksa Bečić.

Kandidati su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.

Iz DIK su saopštili sa pravo glasa na predstojećim izborima u Crnoj Gori ima 542.154 ljudi, dve hiljade više nego na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno