CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoINFOLID U CRNOJ GORI Narod bira novi saziv Skupštine

INFOLID U CRNOJ GORI Narod bira novi saziv Skupštine

Ibrahimović glasao u Rožajama

Nosilac liste Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, iskoristio je svoje biračko pravo i glasao u Rožajama.

Predsednik Crne Gore glasao u Podgorici

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović glasao je danas u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Ovo su prvi izbori na koje je Milatović glasao kao predsednik Crne Gore.

Glasao Milan Knežević

Nosilac liste “Koalicija za budućnost Crne Gore” Milan Knežević glasao je u 10:30 minuta u selu Mojanovići u Zeti.

Knežević je nakon glasanja kazao da očekuje dobar rezultat i da će njegova koalicija biti nezaobilazna u procesu formiranja nove vlade.

Foto Infolid

-Spremni smo da pravimo koaliciju sa strankama koje su činile parlamentarnu većinu posle izbora 30. avgusta 2020. godine ali i sa Pokretom Evropa sad. Jedini sa kojima je nećemo praviti je DPS, kazao je on.

Knežević je prokomentarisao predizborne ankete po kojima njegova koalicija može računati na petnaest odsto, kazao je da su i on i njegova stranka “značajno napredovali jer su do sada po tim istraživanjima dobijali po 0,2 i tri odsto.”

Glasao Đukanović

Na biračkom mestu u OŠ Savo Pejanović u Podgorici glasao je predsednik DPS Milo Đukanović.

Đukanović, doskorašnji predsednik Crne Gore, glasao je u pratnji supruge Lidije.

Foto Infolid

Nakon glasanja, rekao je da očekuje da će Crna Gora nastaviti svoj evropski put.

-Odlično se osećam. Očekujem da ćemo brzo dobiti novu vladu i da će Crna Gora nastaviti svoj evropski put, kazao je on.

Izborni dan u Crnoj Gori

U Crnoj Gori danas se održavaju prevremeni parlamentarni izbori.

Ova kampanja bila je “mlaka” u odnosu na gotovo sve prethodne izborne cikluse. Izborne liste, njih 15, koliko učestvuje na ovim izborima, biračkom telu slale su različite poruke.

Moglo se čuti mnogo obećanja, od jeftinih stanova, ulaganja u sport, infrastrukturu i obrazovanje, otvaranje na hiljade radnih mesta, pa sve do toga da će Crna Gora veoma brzo postati članica Evropske unije.

Ovi izbori odgovoriće na veoma važno pitanje, odnosno, pokazaće da li je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića zaista postala prošlost, obzirom da je ta stranka doživela poraz na prethodnim parlamentarnim i predsedničkim izborima, ali i u mnogim opštinama i gradovima u Crnoj Gori.

Foto Infolid

Prevremene parlamentarne izbore, koji se održavaju sutra, raspisao je Milo Đukanović i to samo tri dana pre isteka svog predsedničkog mandata. On je tada raspustio skupštinski saziv uz obrazloženje da aktuelna skupštinska većina nije uspela da formira novu ili rekonstruiše postojeću Vladu Crne Gore, čiji je premijer Dritan Abazović.

Na ovim izborima pravo glasa ima 542.468 birača koji svoje biračko pravo mogu iskoristiti sutra u periodu od sedam do 20 sati.

Ovo su dvanaesti parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja, a šesti nakon proglašenja nezavisnosti Crne Gore.

Crna Gora ima proporcionalni izborni sistem u kome je cela zemlja jedna izborna jedinica. Na izborima se bira 81 poslanik/ca, a izborni prag iznosi 3 odsto.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno