CodeArt Studio
NaslovnaSvetErdogan u BIH, a nakon toga putuje u Srbiju i Hrvatsku

Erdogan u BIH, a nakon toga putuje u Srbiju i Hrvatsku

Sastankom sa članovima Predsedništva BiH predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan započeo posetu Bosni i Hercegovini.

Turski predsednik Erdogan je posetom Sarajevu započeo trodnevnu regionalnu turneju koja pored BiH još obuhvata Srbiju i Hrvatsku.

Erdogana je ispred zgrade Predsedništva dočekao predsedavajući Šefik Džaferović. Svečana ceremonija počela je intoniranjem himni Turske i Bosne i Hercegovine.

U odboru za doček su bili i član Predsedništva BiH Željko Komšić, ministarka vanjskih poslova BiH Bisera Turković, ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i drugi članovi delegacije zemlje domaćina.

Turski predsednik je prilikom dolaska pozdravio i građane okupljene ispred zgrade Predsedništva BiH.

Nakon zajedničkog fotografisanja Erdogana s Džaferovićem i Komšićem na ulazu u zgradu Predsedništva BiH, sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

U pratnji Erdogana su, pored članova njegovog kabineta, doputovali i njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar nacionalne odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, šef Ureda za namensku industriju pri Uredu predsednika Imsail Demir, predsednik Uprave za verske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke prave i razvoja (AK Parti).

Erdogan će se tokom dana sastati i sa članovima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nakon toga će posetiti Šehidsko mezarje Kovači, odaće počast prvom predsedniku Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, zatim će obići nedavno otvorenu Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, a večeras će prisustvovati i poslovnom forumu.

Nakon Sarajeva, turski predsednik putuje u Beograd, gde ga pored sastanka sa srbijanskim predsednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz susreta sa drugim zvaničnicima.

Poslednja stanica šire regionalne turneje biće Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsednik Turske otvoriće i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Predviđen je poslovni forum u Hrvatskoj.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno