CodeArt Studio
NaslovnaSvetAvion nije sleteo, piloti zaspali

Avion nije sleteo, piloti zaspali

Postoje indicije da su dva pilota propustila sletanje na letu od Kartuma u Sudanu do Adis Abebe u Etiopiji jer su zaspali, a incident se dogodio u avionu Boing 737-800 kompanije Ethiopian Airlines, navodi se u izveštaju sajta komercijalne avijacije Aviation Herald.

Podaci koje je sajt dobio pokazuju da je letelica 15. avgusta krstarila na 37.000 stopa na autopilotu kada nije uspela da se spusti na planiranu destinaciju, a to je bio međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole, prenosi Si-En-En.

Kontrola vazdušnog saobraćaja očigledno nije uspela da dopre do posade uprkos nekoliko pokušaja da uspostavi kontakt, ali se alarm aktivirao kada je avion preleteo pistu i nastavio dalje rutom.

Avion je potom počeo da se spušta i bezbedno je sleteo oko 25 minuta kasnije.

Analitičar za vazduhoplovstvo Aleks Mačeras nakon toga je izrazio nevericu zbog “duboko zabrinjavajućeg incidenta”, za koji sugeriše da je možda bio rezultat iscrpljenosti pilota.

“Umor pilota nije ništa novo i nastavlja da predstavlja jednu od najznačajnijih pretnji po bezbednost u vazduhu”, napisao je on na Tviteru.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno