CodeArt Studio
NaslovnaSportMeđedović: Nikada teže nije bilo ali ćemo se boriti...

Međedović: Nikada teže nije bilo ali ćemo se boriti…

Generalni sekretar FK Novi Pazar Fikret Međedović kazao je za Infolid da je dobro što je klub uspeo da sačuva kostur ekipe iz protekle sezone, a da je loše to što su ekipu napustila dva ključna igrača, napadači Dimić i Mustafa.

-Prvi je otišao u Radnički (Niš) jer želi da “igra Evropu”, a drugi će ostati u Zvezdi, odakle je i došao na pozajmicu. Ekipi su potrebna pojačanja, jer ne želimo više da se borimo za opstanak. Medjutim, ovo je najteži prelazni rok otkako se Pazar takmiči u Superligi, iz više razloga, kazao je Međedović za Infolid.

On je rekao da većina igrača čeka neki inostrani angažman, a da tek ako to propadne, onda se odlučuju za neki domaći klub.

-Problem je što prvenstvo startuje već 9. jula, ekipe su na pripremama gde se moraju uigravati igrači za rani početak sezone. Kasniji dolazak fudbalera donosi brojne rizike i nedostatke, rekao je on.

Međedović kao drugi veliki problem navodi to što je, kako kaže, na fudbalskom tržištu nastupio potpuni poremećaj.

– TSC, Čukarički, Radnički i Vojvodina, zbog većih budžeta, mogu i više da plate igrače i oni najbolji iz regiona uglavnom tamo i odlaze. To je izazvalo i rast cena, čak i za prosecne fudbalere koje ste ranije mogli da dovedete za platu od 1500-2000 eura, rekao je Fikret Međedović za naš portal.

Dodao je da zbog geografske udaljenosti, Novi Pazar nije u vrhu prioriteta za većinu fudbalera.

– Oni radije traže klubove koji su bliži Beogradu ili Novom Sadu. To što je Novi Pazar verovatno najfudbalskija sredina za mnoge nije dovoljan motiv za dolazak u naš klub, rekao je Međedović i istakao da posle incidenata na utakmici sa IMT i čestih kažnjavanja Novog Pazara neki igrači ne žele da dodju u sredinu za koju misle da je problematična. 

-Mi smo imali dogovor sa velikim klubovima oko ustupanja nekih mladih igrača, ali su oni odbili da dodju, jer kako su rekli “roditelji se plaše da šalju decu u Pazar”. Bez obzira što mi objašnjavamo da je ovo grad poznat po gostoprimstvu, naročito kada su sportisti u pitanju, da je Pazar najbolja odskočna daska za mlade fudbalere, da se na vreme izvršavaju sve obaveze prema igračima, mediji su, zahvaljujući pojedincima i grupama, stvorili potpuno pogrešnu sliku i o klubu i o gradu. Tako da nas je utakmica sa IMT, kao i neki raniji mečevi, skupo koštala, kako finansijski i sportski, tako i na planu imidža kluba u javnosti, rekao je Međedović.

On je kazao da će se uprkos svim problemima klub boriti da do kraja prelaznog roka, u saradnji sa trenerom Gaćinovićem, dovede kvalitetna pojačanja koja bi garantivala ostvarivanje zacrtanog cilja, a to je plasman u prvih osam ekipa. A. Grbović

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno