CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoZlatar vam nudi mir i odličan odmor

Zlatar vam nudi mir i odličan odmor

Prvi veći sneg koji je pao ove godine na Zlataru, obradovao je mnoge turiste koji su pohrlili ka ovoj planinskoj lepotici. Najveću radost priredio je deci, koja su iskoristila priliku da se sankaju i grudvaju na obodima ove planine. Nemanja je sa svojom porodicom otišao 300 kilometara daleko od Beograda u potrazi za odmorom i upravo na ovom mestu to i pronašao.

-Kada smo rezervisali smeštaj, želeli smo da to bude mesto gde nema gužve i tako eliminisali Zlatibor i Kopaonik. Na Zlataru smo pronašli mir jer je ova planina netaknuta i čarobna, pruža zaista dosta toga u neposrednoj blizini. Deca su se već upustila u zimske čarolije, mogu da se sankaju i grudvaju do mile volje – kaže Nemanja Ristić iz Beograda za agenciju RINA.

Na ovoj planini tokom novogodišnjih praznika, svi smeštajni kapaciteti bili su maksimalno popunjeni nekoliko meseci unazad.

-Vi ukoliko želite celu jednu kuću, na Zlataru je možete zakupiti za 100 evra za tri dana u koju može stati i do deset osoba, dok se u apartmanskom smeštaju cene kreću oko 150 evra za tri dana tokom Novogodišnjih praznika, u šta se uključuju doručak i svečana večera. Povoljne cene, a kvalitetna ponuda su ono po čemu smo prepoznati od strane gostiju kako iz Srbije, tako i iz regiona – istakao je Pucarević iz TO Zlatar.

Foto RINA

Na teritoriji opštine Nova Varoš debljina snežnog pokrivača dostigla je visinu od 15 centimetara, a na nekim mestima i više. Prema rečima prvog čoveka ove opštine Radosava Vasiljevića, stanje je redovno jer se sneg očekivao još krajem prošle godine.

-Situacija je dobra. Sneg se očekivao pre Nove godine, ali je tek noćas pao. Putevi su prohodni, snabdevanje električnom energijom je neometano i mi smo ga dočekali spremni. Nama sneg i treba prvenstveno zbog vode – rekao je Vasiljević za i dodao da je sneg dobrodošao i novovaroškim školarcima. (RINA)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno