CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaZdravko Ponoš predstavio svoj politički pokret Srce

Zdravko Ponoš predstavio svoj politički pokret Srce

Koliko srca birača u Srbiji može da osvoji novoosnovana politička organizacija “Srbija centar” (SRCE), glavno je pitanje nakon što je Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koalicije “UjedinjenI za pobedu Srbije” i zvanično osnovao svoj pokret.

Na prethodnim izborima sam prihvatio gest da budem predsednički kandidat koalicije, ali mi je žao što rezultati nisu bili bolji, rekao je Zdravko Ponoš danas, prilikom predstavljanja novoosnovane organizacije “Srbija Centar”.

– U najavi su novi beogradski izbori, glasači opozicije su razočarani, što rezultatima prethodnih izbora, što neslogom koja je eskalirala posle tih izbora. Moglo bi se reći da ih jedino inspiriše da ne klonu duhom bahatost ove vlasti – rekao je on.

Kako je kazao, nakon što je najavio mogućnost da će nastaviti da se bavi politikom nakon izbora, to nije dočekano među svim kolegama iz opozicije blagonaklono.

– Na izborima sam dobio podršku oko 18 odsto glasača, opozicione stranke su dobile mandate, a postavlja se pitanje šta su dobili opozicioni glasači. Neki kažu ništa, ali se ne slažem skroz sa time – rekao je Ponoš.

Govoreći o rezultatima izbora, rekao je da mu je žao što koalicija ispred koje je bio predsednički kandidat nije uspela da ostvari projektovane željene rezultate, iako su “mnogi uradili svoj posao na najbolji mogući način”.

Kako navodi, “iza sebe imamo jedan nedovršeni posao, a dokazi se vide gde god se okrenemo”.

– Sklanjanje vlasti SNS nije završen posao, ali jeste prvi i neophodan korak za upostavljanje Srbije kao normalne države. A šta bi bio dovršen posao posao? Treba da uredimo državu da se stvari ne vraćaju unazad, da imamo jake i stabilne institucije, da se oprostimo od vlasti SNS. Završen posao bi bio kada budemo konstatovali da je država u službi građana, od koje se ne zazire nego joj se obraća sa poverenjem. Mi smo se okupili oko takve Srbije i osnovali pokret “Srbija centar”. Zalažemo se za ulazak u Evropsku uniju – rekao je Ponoš.

Kako je kazao, u SRCU će biti dr Dragan Delić, dr Bojan Dimitrijević, dr Petar Bulat, dr Bojan Stojanović, dr Slobodan Cvejić sa Filozofskog fakulteta, biznismen Zoran Drakulić, pravnica Sofija Mndić, dr Dijana Vukomanović.

– Sa nama će biti i desetak ambasadora, od Dušana Crnogorčevića, Duška Lopandića, do Jelice Kurjak, Zorana Basarabića, Jovana Jovanovića… Deo tima će biti i Igor Avžner, Slaviša Savić, Petar Bošković, koji su bili samnom tokom kampanje, ali lista nije zaključena – rekao je Ponoš.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno