CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVulin: Moje poruke nisu antievropske

Vulin: Moje poruke nisu antievropske

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da njegove poruke nisu antievropske, već poruke u kojima se od Srbije traži da odustane od gonjenja ratnih zločinaca, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji.

“Ne znam šta Bilčik vidi u mojoj poseti Moskvi, ali znam da ništa nije video u poseti ministra Mađarske Sijarta, premijera Austrije Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsednika Makrona sa predsednikom Putinom. Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom”, napisao je Vulin komentarišući navode izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika.

Aludirajući na Vulina, Bilčik je naveo da, kada član Vlade Srbije, tokom zvanične posete Moskvi, šalje “antievropske” poruke, Evropa to primeti, te da Srbija treba da se uskladi sa politikom EU po pitanju sankcija Rusiji, saopštio je MUP.

“Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida. Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti”, naveo je Vulin.

On je istakao da “Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvatimo kao svoje”. “A, to se za Evropsku uniju teško može reći”, zaključio je Vulin.

“Nisu moje poruke antievropske, antievropske su poruke u kojima se od Srbije traži da u zamenu za približavanje članstvu u EU odustane od gonjenja ratnih zločinaca, ubica srpske dece, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kroz istoriju često jedine dosledne saveznice Srbije. Ne mogu ja da uradim protiv Evropske unije onoliko koliko politika Evropske unije prema Srbiji radi protiv Evropske unije”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno