CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVučić studentima: Na vas država i društvo moraju da računaju

Vučić studentima: Na vas država i društvo moraju da računaju

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras najboljim studentima kojima je uručio stipendije “Dositeja”, da su pokazali da su izuzetni, da su postigli uspeh, i da oni svakako jesu budućnost, na koje država i društvo moraju da računaju, ali i da ih očekuje više obaveza i veća odgovornost u svemu što budu radili.

“Svi će da vam kažu da ste vi budućnost, i to je tačno, ali vi ćete u budućnosti, zbog vašeg stava, truda, rada, imati i mnogo veću odgovornost, i više obaveza. Nemojte da računate da je lak period pred vama, jer ste pokazali da imate više sposobnosti od drugih”, rekao je Vučić na svečanosti u Novom Sadu, kojom je završena Akademska nedelja.

“Na vas društvo i država moraju da računaju”, poručio im je predsednik.

Kako je dodao, budući da su kao najbolji dobili stipendije, pokazali su izuzetnost, pokazali da su želeli uspeh i, pre svega, da su razmišljali kakva je njihova budućnost, zbog čega zaslužuju česttitke.

“Ove stipendija je nesto što vas dodatno obavezuje, kao i svaki orden i odlikovanje. Posle ovoga, uvek morate da radite bolje i više”, rekao je Vučić i dodao da nije važno da li i kog političara vole ili ne vole, već da je važnije da poštuju svoju državu.

Ispričao im je i svoje iskustvo, iz kojeg je naučio jednu životnu lekciju, kada je, kao student bio stipendista Fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, što je bio prvi novac koji je zvanično dobijao, poželeo da uzvrati majci i kupio usisivač, na rate, od 100 maraka mesečno.

“Nije mi izgledalo mnogo, ali nekako sam shvatio da su mi na kraju svakog meseca, kada je trebalo da platim 100 maraka, bile velike k”o kuća, kao cela stipendija. I tada sam zaključio – samo što manje da se zadužuješ, i to gledam i danas da činim”, posavetovao ih je Vučić.

Poručio im je i da su oni ti koji će na različite načine da doprinose budućnosti svoje zemlje, kao i da je znanje jedino što niko ne može nikada da im oduzme.

“Imovinu mogu da vam oduzmu, svakakve probleme možete da imate, ali znanje ne mogu da vam uzmu nikada”, rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao i da je pred svima nama teško vreme, i najteža zima sa kojom ćemo se suočiti i to ne svojom krivicom.

“Vreme koje je pred nama, ne našom krivicom, je vreme koje dolazi krivicom velikih koji vole da se tuku i svađaju oko plena i vode svet u skladu svojim interesima, a ne sa pravom i pravdom”, poručio je Vučić.

On je zato pozvao najbolje studente da se spremaju i svoje znanje stave u svrhu napretka zemlje kao i u svrhu svoje porodice i svog uspeha.

Vucić je studentima čestitao na trudu, radu, marljivosti i izuzetnosti, kao i njihovim roditeljima koji su takođe uložili truda i energije u to da bi im omogucili ovakve reuzultate.

“Dobrodosli u svet odraslih i do nivoa odgovornosti i većih obaveza nego do juče”, poručio je Vucić i studentima pozelo jos mnogo nagrada, pobeda i uspeha.

Rečima :”Vi ste šampioni”, završio je obraćanje najboljim studentima na svečanosti u Novom Sadu.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno