CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić: Otvoreni Balkan treba da učvrsti mir i stabilnost u regionu

Vučić: Otvoreni Balkan treba da učvrsti mir i stabilnost u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorajući danas samit inicijative „Otvoreni Balkan” u Beogradu ocenio je da od uspeha ovog projekta zavisi koliko će zemalja koje su članice ove inicijative uspeti da osiguraju svoju dobru ekonomsku budućnost. Vučić je kazao da “Otvoreni Balkan” treba da učvrsti mir i stabilnost u regionu.

-Za nas je ovo od izuzetnog značaja jer od trenutka kada smo osnovali ovu inicijativu čini mi se da nikada nije bilo više pažnje i energije usmerene na uspeh samog projekta. Čini mi se da od uspeha ovog projekta zavisi koliko ćemo uspeti da osiguramo dobru ekonomsku budućnost naših zemalja, ali istovremeno da učvrstimo mir i stabinot u regionu, rekao je on.

Pozvao je sve političke aktere, vlast i opoziciju u sve tri zemlje da razumeju značaj projekata i pomognu da se uradi nešto veliko za budućnost.

Kada ovo budemo uradili u potpunosti će svima biti jasno kakvi su rezultati incijative, kazao je Vučić i podsetio da je ovo prvi samit „Otvorenog Balkana“ od otvaranja pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije sa EU.

Zahvalio se posebno premijeru Crne Gore, predsedavajućem Savetu ministara BiH, ali i šefovima diplomatije Mađarske i Turske, što su došli u Beograd na Samit i poručio:

-Vi niste naši gosti, mi smo čini nam se toliko vezani i potrebni jedni drugima što pokazuje i učestalost naših susreta, da verujem da ćemo bez obzira što neki nisu formalno deo Otvorenog Balkana i što neki neće biti, da će moći da razvijamo dalju moguću saradnju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno