CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoVučić: Ne budu li hteli da sačuvaju mir - predaje neće biti...

Vučić: Ne budu li hteli da sačuvaju mir – predaje neće biti i Srbija će pobediti

“Srpski narod na KiM sve manje ima sluha i za naše molbe, a naša molba da pokušamo da sačuvamo mir po svaku cenu. Da zamolim Albance da se urazume, da zamolim Srbe da ne nasedaju na provokaciju i da ne učine ništa što bi moglo da dovede bilo kakvog sukoba, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je izjavio i da “moli i predstavnike moćnih i velikih zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da vode malo računa o međunarodnom pravu i realnosti na terenu i da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob”.

“To je moja velika molba. Sve što mogu da kažem, mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir i mogu da kažem predaje neće biti i pobediće Srbija. Drznu li se da krenu u maltretiranje Srba, ubijanje Srba, progog, Srbija će pobediti to je sve što imam da kažem”, rekao je Vučić.

Vučić kaže da ne misli da je interes Zapada da dođe do sukoba na Balkanu.

Kako kaže, misli da je ovo pre svega rezultat jedne neodgovorne i neozbiljne politike još jednom zamolio i Albance i Srbe da sačuvaju mir i da razgovaraju.

“Ja sam mnogo razgovora obavio sa predstavnicima međunarodne zajednice noćas i jutros, ali ako neko misli da je moguće da ponove 17. mart 2004. godine, da je moguće da ponove nešto što se događalo našem narodu na drugim prostorima bivše Jugoslavije, to se neće dogoditi. Sve što želimo je mir i poštovanje svih propisa, svega što je potpisano, a ne poštovanje onoga što im se sviđa, a nepoštovanje onoga što im se ne sviđa”, kazao je Vučić.

Kako kaže, naš narod na Kosovu i Metohiji je sateran uza zid.

Još jednom je istakao da je situacija veoma teška i da se plaši da će biti još teža.

“Molim Albance da ne pomisle da će moći da čine zločine nad Srbima i da će moći da ponižavaju Srbiju i srpski narod. Ako to budu pomislili, ja vam saopštavam da se to neće dogoditi i sa neverovatnim samopouzdanjem i sigurnošću vam saopštavam kakav će rezultat da bude. Za mene postoji samo jedna radost, a to je otvaranja fabrika, a za to nam je potreban mir”, rekao je Vučić.

“Srbija ne izaziva i ne želi sukobe, ali nije ni zemlja koju ćete moći lako da pobedite kao u vreme Slobodana Miloševića i Borisa Tadića”, naglasio je srpski predsednik.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno