CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaVučić i Sijarto o regionalnoj situaciji, energetici i infrastrukturnim projektima

Vučić i Sijarto o regionalnoj situaciji, energetici i infrastrukturnim projektima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o regionalnoj situaciji i istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblastima energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.

“Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske”, naveo je Vucić na Instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

Vučić navodi i da je u razgovoru sa velikim prijateljem Srbije ponovio iskreno i trajno opredeljenje naše zemlje da unapređuje odnose sa Mađarskom, koji su sada na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući i posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateralnu saradnju.

“Zahvalio sam ministru Peteru Sijartu i premijeru Viktoru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu”, zaključio je Vucić.

Sijarto danas boravi u Beogradu gde sa ministrom finansija Sinišom Malim treba da potpiše Memorandum o razumevanju o nastavku saradnje u oblasti energetike.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno