CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoUsama Zukorlić: Ne sumnjam u institucije Srbije, da sačekamo sve nalaze

Usama Zukorlić: Ne sumnjam u institucije Srbije, da sačekamo sve nalaze

Usama Zukorlić, sin preminulog muftije Muamera Zukorlića, rekao je za K1 da bi porodica volela da još dva izveštaja, iz Nemačke i BIH, pokažu da njegov otac nije otrovan i da je umro prirodnom smrću.

-Dobili smo izveštaj koji je stigao iz Niša i voleo bih da to bude konačni zaključak, da je umro prirodnom smrću. Tako bismo se oslobodili velikog tereta koji imamo sve ovo vreme. Formirana je Međunarodna ekspertiza, a za sada imamo rezultate samo jedne instance. Nemam nikakvu sumnju, samo čekamo sve rezultate. Ne bih voleo da se izveštaji razlikuju, jer bi se onda u nekoj trećoj državi radilo superveštačenje. Čekamo da Sarajevo i Hamburg to potvrde i da tu stavimo tačku, rekao je on

Zukorlić je naglasio da se ne radi o nepoverenju u institucije iz Srbije već želi da se ceo proces uradi na najkvalitetniji način. 

-Zašto ne bi sačekali sve rezultate, zašto bismo žurili? Nema potrebe za ishitrenošću, kazao je on i dodao da je porodica znala da je Muamer Zukorlić imao zdravstvene probleme.

Kaže da uprkos tome, to za porodicu nije bio dovoljan razlog da prihvati da je Zukorlić umro, a da nije ustanovljen uzrok smrti. 

-Sve je bilo urađeno brzo i nesmotreno. Znali smo da ima srčane probleme ali ni rahmetli muftija nije to smatrao ozbiljnim problemom. Vi njega znate, on je bio sportski tip, vitalan, po njemu se nije poznavalo da ima bilo kakvu bolest. Hronična bolest srca ostavlja posledice i na fizički izgled i na funkcionalnost. Teško nam je bilo da prihvatimo njegovu smrt bez da znamo sa sigurnošću šta je bio uzrok. On nije imao srčani udar niti mu je pukla aorta kako su prvobitno lekari iz Novog Pazara kazali. Ono što nam je gospođa Elma naknadno kazala, a to nisam znao, je da je imao proširenu aortu, ali obudkcija je dokazala da nije došlo do pucanja aorte već je smrt nastupila zbog zastoja srca, rekao je on.

Pojašnjavajući razloge zašto je podneo krivičnu prijavu pritiv NN lica, kazao je da je na osnovu testiranog uzorka u dve laboratorije, koje još uvek nije otkrio, dobio izveštaj da testirani uzorak sadrži teške metale i da postoji verovatnoća da je njegov otac umro od posledica trovanja. 

-Želja i cilj su mi da budemo odgovorni i da znamo sa sigurnošću da je umro prirodnom smrću i da niko ne može da pravi špekulacije povodom njegove smrti. Svi članovi porodice su se saglasili da treba da se sprovedu ekshumacija i obdukcija, uključujući i gospođu Elmu. Nemam sumnje, samo želim da kao porodica budemo odgovorni , naglasio je Usama Zukorlić.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno