CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoUgljanin: Bošnjaci sada mogu dobiti dokumenta na maternjem jeziku

Ugljanin: Bošnjaci sada mogu dobiti dokumenta na maternjem jeziku

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je Bošnjacima omogućeno da lična dokumenta mogu da dobijaju na bosanskom jeziku i pismu. On je rekao da je nakon urgencije SDA Sandžaka država Srbija uklonila prepreke i da je taj problem sada rešen.

-O postojanju problema obavestili smo javnost u aprilu i poslali pismo ministru policije u kojem smo predložili rešenje. Na naše zadovoljstvo, u petak nas je ministarstvo putem pisma obavestilo da su sve tehničke prepreke otklonjene i da Bošnjaci mogu dobiti lične karte i na bosanskom jeziku, kazao je Ugljanin.

On je dodao da „ovo otvara nadu da je u Srbiji moguće imati pravnu družavu i pravnu sigurnost.“

– Dokazano je da ima kadrova, znanja i volje za to. U ovoj državi postoje zakoni koji Bošnjacima daju mogućnost da se organizuju kroz partije i BNV koje preuzimaju odgovornost za zastupanje i predstavljanje, rekao je Ugljanin i dodao da su predstavnici SDA posetili Policijsku upravu u Novom Pazaru i utvrdili da Bošnjaci zaista mogu dobiti lična dokumenta na maternjem jeziku.

-Ovo je za celu državu, za njen autoritet u svetu, veliki dan. Ovo je velika radost za Bošnjake i važan korak u vraćanju poverenja bošnjačkog naroda u državu Srbiju, kazao je Ugljanin.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno