CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoUgljanin: Ako Vlada bude demokratska možemo razgovarati o učešću u njoj

Ugljanin: Ako Vlada bude demokratska možemo razgovarati o učešću u njoj

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin kazao je danas da od nove Vlade Srbije zavisi da li će njegova stranka biti njen deo i da li će učestvovati u izvršnoj vlasti Srbije.

-Naša stranka je tokom predizborne kampanje javnosti ponudila jasan program i ukoliko koncept nove Vlade Srbije bude demokratski i mirotvoran i ukoliko ona prihvati naš program, onda možemo razgovarati o našem učešću u radu Vlade, rekao je Ugljanin.

On je dodao da SDA Sandžaka “pune 32 godine legalno i legitimno zastupa i štiti interese građana Sandžaka i Bošnjaka u Srbiji u skladu sa Ustavom i zakonima.”

-Otvaranje konzulata BIH u Novom Pazaru, popis stanovništva i izbori za BNV će direktno uticati na kvalitet života građana, a posebno Bošnjaka. Republika BIH je pokazala interes za Bošnjake i druge građane Sandžaka kojima je BIH matična država. Ovo je i veliki bilateralni korak u odnosima BIH i Srbije u mirnom rešavanju nagomilanih problema, kazao je Ugljanin i dodao da otvaranje konzulata BIH u Novom Pazaru Bošnjacima šalje poruku da je na vidiku bolja budućnost.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno