CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaStarović: Vučić i Šolc o KIM, Ukrajini, ekonomiji, investicijama...

Starović: Vučić i Šolc o KIM, Ukrajini, ekonomiji, investicijama…

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović rekao je da je poseta kancelara Olafa Šolca od veoma velikog značaja za Srbiju i da će među temama razgovora predsednika Vučića i njega biti ekonomija i investicije, ali i krupne političke teme među kojima su pitanje Kosova i Metohije i rat u Ukrajini.

“Poseta kancelara Šolca je od veoma velikog značaja za nas. Ona neće biti vremenski dugačka, ali će biti veoma sadržajna i svakako da su najvažniji susreti koji su planirani sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, ističe Starović.

Navodi da će Šolc posle toga otići u Prištinu i, po svemu sudeći, već u kasnim večernjim satima naći se u Solunu ponovo sa predsednikom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

“Kada govorimo o temama koje će biti najzastupljenije tokom sastanaka, to je pre svega ekonomija i ekonomska saradnja, u kojoj smo veoma uspešni. Dobro je poznato da je Nemačka naš spoljnotrgovinski partner broj jedan. Slično je i kada govorimo o direktnim stranim investicijama”, navodi Starović.

Ističe da je logično da je i politička saradnja sa Nemačkom od sve veće važnosti.

“Verujem da će barem neke od tih najvažnijih planiranih investicija biti tema sastanka Šolca i Vučića, a svakako da će se i krupne političke teme naći na agendi sastanka”, naglašava Starović.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno