CodeArt Studio
NaslovnaNajnovijePotvrđena podrška Srbiji tokom zasedanja PS NATO

Potvrđena podrška Srbiji tokom zasedanja PS NATO

Tokom učešća na prolećnom zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Viljnusu, članovi Stalne delegacije Skupštine Srbije održali su sastanke sa delegacijama Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije u PS NATO, saopšteno je danas iz srpskog parlamenta.

Sa naše strane sagovornici su upoznati sa činjenicom da se Priština ne pridržava odredaba Vašingtonskog sporazuma, budući da je podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope, kao i da gotovo 10 godina ne sprovodi odredbe Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Šef grčke delegacije i ujedno potpredsednik PS NATO, Spilios Livanos, ponovio je stav Grčke o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM, ukazavši na doslednu i jedinstvenu političku poziciju ove zemlje s tim u vezi.

Šef slovačke delegacije u PS NATO, Ludovit Goga, ponovio je punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, uključujući i podršku u međunarodnim organizacijama.

Tokom sastanka sa šeficom delegacije Španije u PS NATO, Zaidom Kantera, istaknuta je puna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i ukazano je da ova zemlja neće menjati svoju principijelnu poziciju, uključujući podršku na međunarodnom planu.

Šef delegacije Rumunije senator Angel Tilvar podsetio je na dosledan stav Rumunije i kontinuiranu podršku ove zemlje po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.

Šefovi delegacije su, pored toga, istakli snažnu podršku članstvu Strbije u Evropskoj uniji i razmatrali mogućnosti za dodatno unapređenje bilateralnih odnosa.

Na prolećnom zasedanju PS NATO učestvuju šef Stalne delegacije Dragan Šormaz i članovi delegacije Snežana Paunović i prof. dr Zoran Dragišić, navedeno je u saopštenju.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno