CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaSDA: Obustaviti sve vojne vežbe u Sandžaku

SDA: Obustaviti sve vojne vežbe u Sandžaku

Stranka demokratske akcije Sandžaka u saopštenju nabodi da već sedam dana nema odgovora “zašto su srpske oružane snage u večernjim satima, iskakanjem iz helikoptera, izvršile vazdušni desant na Novi Pazar.”

-Na opšte iznenađenje svih građana na nebu iznad Novog Pazara pojavili su se helikopteri iz kojih su sa punom ratnom opremom i naoružanjem iskakali pripadnici specijalnih jedinica srpske vojske spremni za borbena dejstva. Do današnjeg dana javnost u Sandžaku nije upoznata ko je organizator, kako srpski mediji kažu, vojne vežbe pod nazivom „Vazdušni desant na Novi Pazar“, stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da o ovoj vežbi nisu zvaničnim dopisom niti putem medija obavešteni ni organi lokalne samouprave, a ni građani Novog Pazara.

-Nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, nerešenih masovnih otmica i ubistava Bošnjaka Sandžaka od strane srpskih oružanih snaga, genocidnih pretnji srpske policije iz Priboja, sve ovo predstavlja kontinuitet u institucionalnom zastrašivanju i pretnji Bošnjacima Sandžaka.
Pozivamo predsednika Srbije da obustavi sve vojne vežbe i druge vrste demonstracija oružane sile u Sandžaku i time prekine dalje stvaranje ratne atmosfere i zastrašivanje građana Sandžaka.
Pitamo predsednika Srbije sa kojim ciljem državni organi u Sandžaku stvaraju atmosferu rata, piše u saopštenju SDA.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno