CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaRešović za Infolid: Krizu u Tutinu rešava samo jaka skupštinska većina

Rešović za Infolid: Krizu u Tutinu rešava samo jaka skupštinska većina

Nosilac liste “SPP Amanet muftijin za ponosni Tutin”, Faris Rešović, rekao je za Infolid da ova partija na lokalnim izborima u ovoj opštini izlazi sa jasno definisanim principima i programom. On je kazao da se taj program bavi isključivo načinima na koje “možemo rešiti nagomilane probleme građana u svim sferama društva.”

-I pored svih iskušenja i izazova sa kojima se odbor naše stranke u Tutinu susretao u prethodnom periodu, u ovu izbornu trku ušli smo sa timom poštenih i neukaljanih ljudi, stručnjaka u različitim oblastima koji samo žele šansu da rade u interesu naroda.
Ono što nas razlikuje od ostalih učesnika na izborima u Tutinu jeste činjenica da vodimo jednu konstruktivnu, intenzivnu i inovativnu kampanju, gde nam je fokus na tome da razgovaramo sa što više građana, da obiđemo sve delove naše opštine i objasnimo sugrađanima šta to mi i na koji način planiramo da uradimo ukoliko nam ukažu poverenje, rekao je Rešović.

Dodao je da je činjenica da Tutin već godinama živi u političkom, društvenom i ekonomskom vakumu.

-Dugovanja se gomilaju, važni projekti ostaju nerealizirani, a sve zbog nestabilne političke situacije u kojoj smo bukvalno čitav prethodni mandat gledali svojevrsne presedane gde je jedino bilo važno zadovoljiti stranačke interese političkih opcija koje su sa par odbornika održavali neprirodnu vlast. U ovoj izbornoj kampanji želimo da objasnimo ljudima da sa tom praksom moramo prestati, da nam rešavanje problema i bavljenje projektima mora biti prioritet jer više vremena za gubljenje nemamo, kazao je Rešović.

On je kazao da će građani birati između sedam ponuđenih lista, ali da se ustvari izbor odnosi na, kako je rekao, između dva koncepta vođenja opštine Tutin.

Foto SPP

-Jedan je ovaj koji smo gledali u proteklim godinama, u kojima je odbornički mandat služio isključivo za ucenjivanje i trgovanje ličnim interesima pojedinaca, a građani su trpeli nemerljivu štetu. Drugi je koncept koji nudi naša lista, a koji se zasniva na tome da i ako budemo formirali vlast ili ulazili u pregovore o formiranju iste sa bilo kojom opcijom koja osvoji poverenje građana, to ćemo činiti na precizno i vrlo detaljno definisanim principima, bez kalkulacija i vođenja uskostranačkim interesima, rekao je on i ocenio da se opština Tutin nalazi u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji.

Rešović smatra da tu krizu može rešiti samo jaka i stabilna skupštinska većina, koja će iza sebe imati stabilan politički sistem i infrastrukturu.

-Tu krizu može rešiti samo skupštinska većina sa zdravim, partnerskim i čvrstim odnosima sa državom i njenim organima, zasnovanim na međusobnom uvažavanju i saradnji. Prednost naše stranke je u tome što u novoj Vladi Srbije imamo na raspolaganju pomoć i podršku ministra Usame Zukorlića, potpredsednika Narodne Skupštine Edina Đerleka i narodnog poslanika Rejhana Kurtovića, koji su svojim delovanjem u prethodnom periodu pokazali i dokazali šta se i koliko može kada baštinite prave vrednosti i vodite se interesima građana i zajednice. Opština Sjenica kristalan je primer kako jedna stranka za samo tri godine vlasti može da realizuje više od 50 važnih infrastrukturnih projekata, što mi u Tutinu nismo uspeli za 30 godina vladavine jedne partije, rekao je on.

Rešović smatra da sve drugo opštinu Tutin vodi u novi mandat u “kojem ćemo ponovo morati da robujemo ličnim interesima.”

-Takav mandat bi ekonomski i finansijski još više zadužio opštinu, gde bi se nastavilo sa urušavanjem ustanova i preduzeća, i na kraju bi doživeli potpuni bankrot iz kojeg nemamo izlaza. Zato je od ključne važnosti da građani shvate da su ovi izbori prelomni trenutak za Tutin, da moramo misliti o budućnosti mladih generacija koje nam odlaze širom sveta, i konačno da damo šansu ljudima koji nešto mogu da promene i unaprede u našoj opštini, zaključio je Rešović.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno