CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaPonoš: Pravim pokret koji se zalaže za Srbiju u EU

Ponoš: Pravim pokret koji se zalaže za Srbiju u EU

Političar Zdravko Ponoš izjavio je da će politička organizacija koju osniva za početak biti pokret koji će se zalagati za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Objasnio je da osniva pokret, a ne stranku zato što je to proceduralno jednostavnije i jeftinije, ali i zato što je ljudima lakše da se odluče da pristupe pokretu.

-Imam utisak da je ova vlast dosta ocrnila tu vrstu organizovanja kao što je politička stranka a oni sebe ne predstavljaju kao stranku, oni su više kao nekadašnji socijalistički savez radnog naroda, rekao je Ponoš na televiziji Nova S.

On je demantovao da je Savo Manojlović iz “Kreni promeni” deo pokreta, ali je rekao da se redovno savetuje sa vladikom Grigorijem i košarkašem Dejanom Bodirogom.

-Oni nisu članovi naravno, ali su ljudi sa kojima rado razgovaram o tome kud bi Srbija trebalo da ide i gde treba da se nađe za 20 godina, rekao je Ponoš i dodao da ne želi da vodi politiku koja gleda gde vidi svoju stranku za tri meseca.

Istakao je da ne želi da komentariše dešavanja na opozicionoj sceni, da ne želi da učestvuje “u valjanju u blatu” i da to “može da prođe i bez njega”, jer se više ne govori o tome kako da se smeni ova vlast, već se “sve pretvorilo u rijaliti”.

Ponoš je dodao da se na sledećim izborima opet mora sarađivati, makar oko kontrole izbora, tako da o tome treba razmišljati.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno