CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoNovi Pazar se bratimi sa Bursom

Novi Pazar se bratimi sa Bursom

Odbornici Novog Pazara na sednici gradskog parlamenta doneli su odluku o bratimljenju ovog grada sa Bursom iz Turske. Gradonačelnik Novogo Pazara Nihat Biševac, koji je protekle nedelje boravio u Bursi, rekao je za Infolid da će ovo bratimljenje doprineti jačanju veza i još boljoj saradnji dva grada. O tome je, kako je kazao, pre nekoliko dana razgovarao sa gradonačelnikom Burse Alinurom Aktašom.

Biševac je gradskim odbornicima obrazložio predlog o bratimljenju i tom prilikom je rekao da se gradska samouprava “kreće trasiranim putem koji podrazumeva politiku saradnje, sklapanja bratskih i prijateljskih veza.

-Rezultat takvih odnosa je realizacija brojnih projekata od kojih naš grad ali i cela regija imaju veliku korist. Odluka koju su doneli odbornici je korak bliže ka bratimljenju naših gradova. Kada budemo potpisali dokumenta o bratimljenju i zvanično ćemo potvrditi čvrste veze, bratske veze, sa turskim narodom, rekao je Biševac.

On je pojasnio da bratimljenje sa Bursom znači čvršća saradnja u oblasti privrede i ekonomije. Najavio je i sastanke sa predstavnicima tamošnjeg Udruženja privrednika “Rumeli Balkan.”

-U Bursi žive uspešni privrednici čiji su koreni iz Sandžaka. Oni su više puta pokazali spremnost da ulože svoj novac u sredinama u kojima su rođeni njihovi očevi, kazao je Biševac.

Skupština Novog Pazara usvojila je i odluku o bratimljenju sa Damijetom, gradom iz Egipta.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno