CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoNajboljim studentima stručna praksa u Gradskoj upravi

Najboljim studentima stručna praksa u Gradskoj upravi

Najbolji studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru, sa Departmana za tehničke nauke potpisali su danas ugovore o obavljanju stručne prakse u Gradskoj upravi. Njih troje će u naredna tri meseca, kroz program koji podržava Ministarstvo prosvete Republike Srbije, sticati nova znanja i veštine.

Sa programom se počelo prošle godine, i tada je troje najboljih praksu obavilo u nekom od odeljenja Gradske uprave. Stručna praksa dodeljuje se studentima državnih fakulteta zbog ostvarenih rezultata, istovremeno oni su i stipendisti grada.

“Najbolji studenti u svojim generacijama, budući inženjeri građevine i arhitekture, koji su zaključkom Vlade Srbije odabrani da u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove obave stručnu praksu, počeće svoje programe. Sem njih zaključkom Vlade obuhvaćena su i studenti koji će obuku proći u Gradskoj biblioteci i Centru za socijalni rad”, rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Divanefendić je rekao da je cilj da se mladima olakša školovanje, dodeljijući stipendije najboljima, kako bi ostajali u svom gradu i dali doprinos njegovom razvoju.

„Želimo da mladi, uspešni ljudi ostanu ovde, da rade sa nama i da svi zajedno damo doprinos boljitku svih naših građana“, rekao je Divanefenfić, ističući da je jedan polaznik prošlogodišnjeg programa, zahvaljujući trudu i zalaganju, po osnovu ugovora angažovan na poslovima u Gradskoj upravi.

Praktikanti koji su danas potpisali ugovore kažu da će i ovo iskustvo značajno doprineti njihovom znanju, i da će teorijsko znanje stečeno na fakultetu moći da primene i u praksi.

Ovaj program nastao je s ciljem da se podrže najbolji studenti u njihovom profesionalnom usavršavanju i sticanju radnog iskustva i praktičnog znanja, a što će im kasnije značiti u pronalasku zaposlenja. (Foto grad Novi Pazar, Senad Župljanin)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno