CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoMinistar Đerlek sa građanima čija je imovina oštećena u poslednjim poplavama

Ministar Đerlek sa građanima čija je imovina oštećena u poslednjim poplavama

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, u okviru obilazaka područja pogođenih nedavnim poplavama i prikupljanja podataka na terenu, posetio je danas Novi Pazar, jedan od gradova koji je u nedavnim poplavama, u maju i junu ove godine, pretrpeo veće materijalne štete.

Ministar Đerlek obišao je poplavljene prigradske delove Novog Pazara i sa građanima razgovarao o mogućnostima sanacije i merama Vlade Srbije, u cilju što hitnije sanacije štete.

Kako je rečeno, u Novom Pazaru je, usled izlivanja reka Trnavice i Jošanice, poplavljeno više naselja u kojima su stradali pretežno privatni objekti. Navedeno je da je tokom poplava ugroženo na desetine domaćinstava, u samom gradu, kao i jedno Romsko naselje u kojem je, osim domaćinstava, oštećen i most.

Šteta je, takođe, kako je istaknuto, nastala i na putnoj infrastrukturi, kao i na poljoprivrednom zemljištu u okolnim seoskim naseljima.

Meštani su preneli da je potrebna sanacija i obezbeđivanje korita reka Trnavice i Jošanice, koje se tokom poplava često izlivaju i ugrožavaju okolne objekte.

Đerlek je poručio da će o hitnosti rekonstrukcije vitalnih saobraćajnica, domaćinstava i objekata privatne namene kojima je potrebna sanacija, izvestiti članove Radne grupe Vlade Srbije zadužene za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava, dodajući da u budućnosti država i lokalne samouprave moraju uložiti još više napora u prevencijama od vremenskih nepogoda, koje su poslednjih godina velika pretnja ne samo Novom Pazaru već i čitavoj Srbiji. (Foto Sveta Pavlović)

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno