CodeArt Studio
NaslovnaPolitikaJeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremića izjavio za N1 da je njegov prvi politički zadatak kao i stranke na čijem je čelu – popravljanje ili sređivanje “političkog rasula” u kome se Srbija nalazi.

“To je institucionalno, a bojim se da vrlo brzo sledi i ekonomsko rasulo, odnosno visoka inflacija, nestašice i pucanje građevinskog ‘mehura’, koji će imati strašne posledice po sve privredne delatnosti u Srbiji”, istakao je Jeremić.

Ocenjuje da ćemo postati evropska zemlja samo „kad budemo našli unutrašnje snage da se izborimo sa ovim što nas sapinje, kao i sa pritiscima – institucionalnim, političkim, ekonomskim i bezbednosnim“.

Složio se sa konstatacijom da je jedina institucija koja radi u našoj zemlji – predsednik Republike.

“Kod njega se rešava Fijat, rešavaju se praktično i sva druga pitanja. (Ostale) institucije ne funkcionišu”, napomenuo je on.

Na drugoj strani, kaže da strani državnici redovno dolaze u posete Vučiću.

“Očigledno da Evropa sama nema neki veliki problem sa tim što se u Srbiji dešava. Imaju neku vrstu logike: ‘Ako vam je dobro, nastavite, idite dalje'”, smatra Jeremić.

Naglasio je da ukoliko je želja da se gradi evropska Srbiju “ne možemo da računamo na naročitu podršku spolja i da ćemo morati da se pre svega oslonimo na sopstvene političke i društvena resurse”.

Govoreći o programu Narodne stranke za izlazak iz krize, istakao je da je neophodno sniziti PDV na osnovne životne namirnice, naglasivši da “Srbija ima hrane, koja je trenutno najtraženija u svetu pored energenata”.

Jeremić je ocenio da novca za ulaganje u poljoprivredu “ima koliko god hoćete”, ali da se subvencije daju za projekte čiji je “razvojni kapacitet upitan”.

Na pitanje da li će izaći da zajedno sa predstavnicima koalicije “Moramo” blokira Gazelu, odgovara: “Principijalno podržavamo sve ideje partnera iz opozicije, mi ih zaista smatramo sadašnjim i budućim partnerima. Sešćemo, razgovaraćemo koji je to najbolji način da se to uradi. Neki su idealni, neki su manje idealni. U svakom slučaju, podržaćemo svaku akciju onoga koga smatramo da se bori protiv režima”, istakao je Jeremić.

Komentarišući mogućnost Srbijei ostalih zemalja Zapadnog Balkana da postanu kandidati za članstvo u EU navodi: “Kada pričamo o tom našem vozu za Evropu, ne deluje ovog trenutka, da bi čak i pod najboljim okolnostima, taj voz vodio ka stanici u Briselu”.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno