CodeArt Studio
NaslovnaIstaknutoDušan Bajatović iz SPS mesečno prima platu od 34 hiljade evra

Dušan Bajatović iz SPS mesečno prima platu od 34 hiljade evra

Državni funkcioneri u Srbiji u proseku mesečno zarađuju nešto više od hiljadu evra, ali primanja pojedinih značajno odskaču od tog proseka. 

Rekorder je nesumnjivo socijalista – Dušan Bajatović sa mesečnom zaradom od oko 34.000 evra, ali i sa ogromnim jednokratnim bonusima u 2021. od ukupno 100.000 evra. Ostali mu, naravno, ne mogu ni prići, ali još bar četvoro funkcionera prima plate od kojih su neke i 10 puta veće od prosečne u Srbiji.

Dušan Bajatović je najplaćeniji srpski političar, koji je godinama unazad gomilao funkcije u brojnim državnim kompanijama. On sada prima ukupno četiri plate i paušal, obavlja sedam funkcija, od kojih su tri direktorske. Sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, mesečno mu na račun legne 3.997.936 dinara ili 33.880 evra.

Kao direktor JP Srbijagasa zarađuje 202.462 dinara. Najveća primanja ima kao direktor preduzeća “Gastrans” – 1.703.104 dinara, a potom i kao član Nadzornog odbora Jugorosgasa – 1.469.665 dinara. On je i direktor kompanije South Stream Serbia AG, ali tu ne prima ni dinar.

Kao predsednik Nadzornog odbora Podzemnog skladišta gasa Banatski dvor Bajatović mesečno zaradi 590.000 dinara, a kao poslanik u Skupštini Srbije prima samo paušal od 34.805 dinara. Iako je i predsednik NO osiguravajuće kuće SOGAZ, za taj posao ne prima nikakvu nadoknadu.

Međutim, to nije sve. Uz milione koji mu svakog meseca legnu na račun, Bajatović je prošle godine dobio i dva bonusa u ukupnom iznosu od oko 103.000 evra. Iz Podzemnog skladišta gasa nagrađen je sa oko sedam miliona dinara, dok je još 5,1 milion stiglo iz Gastransa.

Nije poznato da je ijedan srpski političar zarađivao ovoliki novac, bar ne da je to i prijavio.

Povezane objave

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime

H ko Leb
H ko Leb
TaHa
infolid
meva
codeart

Popularno